Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Leg je sunnies maar vast klaar: dít is de weersverwachting voor de zomer van 2021

Leg je sunnies maar vast klaar: dít is de weersverwachting voor de zomer van 2021

Leg je sunnies maar vast klaar: dít is de weersverwachting voor de zomer van 2021

Haal je bikini’s, badpakken, korte broeken en luchtige jurkjes maar vast uit de kast, want er is (eindelijk) heerlijk weer op komst. We snakken allemaal naar de zomer en martini’s op het strand, en gelukkig hebben we goed nieuws voor je. Want zó gaat de zomer van 2021 er volgens Weeronline uitzien.

Weersverwachting zomer 2021

Het is alweer mei (!) en dat betekent dat het over een goede maand ein-de-lijk weer zomer is. Misschien wel een van de meest langverwachte zomers ooit, want oh god, wat zijn we blij dat we dan weer naar buiten kunnen. We hebben in Nederland natuurlijk al wel eens te maken gehad met droge en hete zomers, maar óók met natte en koele zomermaanden. En dit jaar, zal onze zomer een mix van beiden zijn.

Perfecte zomer

Voor ieder wat wils zal het dus waarschijnlijk zijn deze zomer. We gaan namelijk te maken krijgen met wat koelere en natte periodes, maar (obviously) ook met hete en droge zomerweken. Een heerlijke afwisseling van beiden dus, wat door veel mensen beschouwd kan worden als de perfecte zomer. Maar waar komt dat precies door?

Buurlanden

Hoe onze zomer gaat verlopen qua weersverwachting heeft allemaal te maken met hoe het weer gaat zijn bij onze buurlanden. In het oosten van Europa wordt verwacht dat de zomer er dit jaar een stuk heter en droger gaat zijn dan voorgaande jaren. Aan de Nederlandse kust zullen er wat koelere periodes zijn, omdat de Noordzee de laatste jaren een stuk kouder is geworden. Maar, niet gevreesd: óók aan de kust gaan de temperaturen stijgen en kunnen we genieten van chillen op het strand met een cocktail in je hand.

Lees ook
Coronaopnames nog altijd te hoog: geen versoepelingen na 11 mei

Zomer 2019

Weet je nog dat we allemaal wensten dat 2019 snel voorbij zou zijn en het rap 2020 moest worden? Nou, daar zijn we begin 2020 snel van teruggekomen. Wat we allemaal wel niet zouden doen voor een corona-vrij leven, right? Volgens mij is het ons gegund, want het zomerweer van 2021 zal verrekte veel weghebben van de zomermaanden van 2019. Toen hadden we namelijk wat koelere periodes, maar ook extreem warme dagen met hittegolven. Met dit vooruitzicht hebben we alleen nog maar méér zin in de zon.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: weeronline.nl | Beeld: Getty