Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Weersverwachting komende week: goed septemberweer, maar wel mistig

Weersverwachting komende week: goed septemberweer, maar wel mistig

Weersverwachting komende week: goed septemberweer, maar wel mistig

Misschien merkte je het vanochtend al wel toen je naar buiten keek: een dikke mist die we een lange tijd niet hebben gezien in de ochtenden. Het is inmiddels alweer half september (de tijd vliegt, hallo?) en dat betekent dat het bijna weer herfst is. Of het weer zich daar ook naar gaat gedragen? Dat is nog een beetje de vraag.

Weersverwachting komende week

Ook al ziet het er buiten een beetje grijs en grauw uit, de temperaturen zijn nog wél aangenaam. Dat is vaker zo in september, aangezien het de overgang van de zomer naar de herfst is. We hebben natuurlijk al niet een hele goede en zonnige zomer gehad, dus we konden er al een beetje aan wennen. Toch gaat het weer de komende week wel wat wisselvalliger worden en neigt het wat meer naar de herfst.

Het weekend

In het weekend zijn de temperaturen sowieso nog redelijk hoog. Het zal namelijk tussen de negentien en 21 graden worden en het zal nauwelijks gaan waaien. Wél is het heel mistig en ziet het er buiten niet al te best uit. Gelukkig gaat de mist in de loop van de dag weg en zal de zon ook nog gewoon kunnen gaan schijnen. En, door de lekkere temperaturen zal het dit weekend in ieder geval wel een heerlijk weekend worden om buiten te zijn. Perfect voor een leuk familie-uitje of iets dergelijks.

Prinsjesdag

Aan het begin van de komende week (maandag en dinsdag) is het voornamelijk droog en kan er ook best nog wat zon doorkomen. Ook zal het niet hard gaan waaien – maar de temperaturen dalen wel wat: tot maximaal zeventien graden in Groningen en tot twintig graden in Zeeland. Op Prinsjesdag zal het wel wat kouder worden (dan normaal is voor midden september), maar dat mag de pret niet drukken. Het blijft namelijk – als het goed is – gewoon droog en het zal dan ook een rustige septemberdag worden.

Lees ook
10x de allerleukste spelletjes voor het najaar

Wisselvalliger weer op komst

Zoals we al zeiden is het in het begin van de week over het algemeen gewoon droog. Helaas zal de kans op buien de rest van de week vergroten en zal het een stuk bewolkter worden. Doordat er zulke wolkenvelden ontstaan betekent het gelukkig niet dat het opeens super koud wordt. Scheelt weer.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: weerplaza.nl | Beeld: iStock