Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Hittegolf in het verschiet of vooral veel regen? Dít belooft het weer te worden in de tweede helft van de zomer

Hittegolf in het verschiet of vooral veel regen? Dít belooft het weer te worden in de tweede helft van de zomer

Hittegolf in het verschiet of vooral veel regen? Dít belooft het weer te worden in de tweede helft van de zomer

Hoewel de zomer al een maand aan de gang is, voelde het de afgelopen tijd helemaal niet zo. Gelukkig is daar inmiddels verandering in gekomen en kunnen we deze week – grotendeels – weer genieten van een warm zonnetje. We hopen dit weer natuurlijk zo lang mogelijk vast te houden, maar gebeurt dat ook? Oftewel: staat ons nog een mooie tweede helft van de zomer te wachten of valt de boel in het water?

Weer zomer 2021

Zooomer, waar ben je? We hebben het ons een lange tijd afgevraagd, maar ein-de-lijk breekt het zonnetje weer door. Zweten is gelukkig niet nodig en slapeloze nachten door de hitte zijn er ook (nog) niet bij, en volgens Weeronline blijft dat voorlopig ook zo.

Aangenaam temperatuurtje

Je paraplu kun je komende week in ieder geval in de kast laten liggen, want het belooft droog te blijven. Je zonnebril kun je overigens wel beter standaard in je tas stoppen, want die ga je wel regelmatig nodig hebben. Het wordt zo’n negentien tot 24 graden de eerste dagen van de week, en donderdag en vrijdag kunnen de temperaturen door een oostenwind nog nét iets hoger uitkomen.

Wisselvallige weken

Maar… we moeten niet te vroeg juichen. Volgende week moet de zon namelijk alweer plaatsmaken voor wolken en breekt er weer een wisselvallige periode aan. En – don’t shoot the messenger – die kan een paar weken aanhouden. Het betekent gelukkig niet dat we alleen maar regenachtig weer kunnen verwachten, want ook het zonnetje zal nog om de hoek komen kijken. Koud wordt het met twintig tot 25 graden gelukkig ook niet. Tóch een meevallertje.

Lees ook
Weersverwachting voor deze week: zomerse temperaturen, maar wel bewolkt

Tweede helft zomer

En de tweede helft van de zomer? We hoeven volgens de meteorologen niet bang te zijn dat we de komende weken alleen nog maar mét paraplu de deur uit kunnen. De kans op zomers weer is namelijk niet vervlogen en stijgt halverwege augustus. En daarna gaan we gewoon voor een heerlijke nazomer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Sanne Tulp voor Flair