Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Weersvoorspelling voor oktober: echt herfst?

Weersvoorspelling voor oktober: echt herfst?

Weersvoorspelling voor oktober: echt herfst?

Na een zomer die niet écht om over naar huis te schrijven was, hopen veel mensen op een herfst-herfst en een winter-winter. Kunnen we dat verwachten? Dit zijn de voorspellingen voor het weer in de maand oktober. 

Weer oktober: we beginnen nat

Als we de weersverwachting van Weeronline mogen geloven, wordt het geen kletsnatte herfst, maar ook geen nazomerweer. Het wordt een beetje niksig: van alles wat en niets dat echt doorzet. Toch is er voor de laatste week september en eerste weken van oktober wel iets duidelijks te zeggen: er komen veel regengebieden over ons land en het wordt een graad of 16, wat normaal is voor begin oktober.

Midden en eind oktober

Na een natte start van oktober, wordt het halverwege en eind oktober iets minder nat en kunnen er wat meer nazomermiddagen bij zitten. De temperatuur komt dan ook weer rond de normale waarden voor de tijd van het jaar: tussen de 12 en 14 graden. Wel kan het zijn dat er al wat meer nachtvorst komt, door het op de mooie nazomerdagen helder is en de kou z’n gang kan gaan.

Lees ook: 
Ziekenhuizen houden hart vast voor onzekere winter door dreigende griepgolf

Wat moeten we aan?

En dat betekent dus dat de herfsttruien nog niet echt de kast uit hoeven, maar dat de zomerkleding wel opgeborgen kan worden. Dus dat betekent: werken met laagjes. Hempje, t-shirt, trui én (regen)jas: zo zit je altijd goed.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline | Beeld: Getty Images