Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Wij kunnen niet wachten: zó goed belooft het weer komende lente te worden

Wij kunnen niet wachten: zó goed belooft het weer komende lente te worden

Nieuws & Maatschappij
Wij kunnen niet wachten: zó goed belooft het weer komende lente te worden

Liefhebbers van winters weer hebben de afgelopen dagen hun hart kunnen ophalen, maar voor iedereen die reikhalzend uitkijkt naar de lente, is er inmiddels óók goed nieuws. Aankomend weekend beloven de temperaturen namelijk al flink op te lopen, tot maar liefst 20 (!) graden. Dan rest er natuurlijk nog maar één vraag: wat hebben de weergoden de rest van het seizoen voor ons in petto?

Weer lente 2021

In 2020 begon alle corona-ellende, maar werd de pijn gelukkig wél enigszins verzacht met mooi lenteweer. Hoe dichterbij het seizoen komt, hoe nieuwsgieriger we natuurlijk worden hoe het weer dit jaar wordt. Kunnen we opnieuw genieten van warme zonnestralen en stralende dagen?

Droog én zonnig

Als we Weeronline.nl mogen geloven, is de kans groot dat ons een droge lente staat te wachten. Ook wordt het volgens de voorspellingen zonniger dan normaal en zou het zomaar kunnen dat de gemiddelde temperatuur iets hoger dan gebruikelijk komt te liggen. Dat betekent overigens niet dat er geen frisse lentedagen tussen zitten, maar er komen dus ook heerlijk warme dagen aan. ’s Ochtends en ’s nachts kan het daarbij nog wél flink koud worden. In de maanden april en mei kan het zelfs nog gaan vriezen, iets wat vaker voorkomt in droge lentes.

Problemen door droogte?

Gelukkig wordt er geen extreme droogte verwacht komende lente en zouden eventuele problemen erdoor pas later in het seizoen verwacht worden. Voorlopig is er namelijk nog voldoende water beschikbaar voor planten, wat te danken is aan het kletsnatte begin van de winter. Hierdoor is de bodem op verschillende plaatsen nog erg vochtig. Bovendien is het grondwater in droge gebieden in het oosten en zuidoosten deels aangevuld.

Lees ook
Na schaatsen op natuurijs komt… de lente sneller dan je denkt! Temperaturen van 15 tot 20 (!) graden op komst

Warm weekend op komst

Na een weekend vol ijspret mogen we volgens Weer.nl vanaf aankomend weekend al proeven van de lente, met veel zon. Het wordt met temperaturen tussen de 15 en 20 (ja, 20!) graden een wereld van verschil vergeleken met afgelopen dagen. Sterker nog, als we écht de twintig graden aantikken, betekent dat een verschil van ruim 35 (!) graden met de laagste temperatuur van vorige week. Op 9 februari werd in het Gelderse Hupsel namelijk nog -16 graden gemeten.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Getty Images

Shoppen is altijd een goed idee