Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Echt onstuimig herfstweer in de herfstvakantie? Dit zijn de laatste voorspellingen

Echt onstuimig herfstweer in de herfstvakantie? Dit zijn de laatste voorspellingen

Echt onstuimig herfstweer in de herfstvakantie? Dit zijn de laatste voorspellingen

Plannen in de herfstvakantie? Let dan goed op het weer, het wordt echt herfstweer. De kans op regen neemt na een vrij droog weekend toe. Ook krijgen we last van windstoten, gelukkig zijn deze niet koud en niet tijdens regenachtige momenten. Lees mee over wat je verder kunt verwachten in de vakantie.

Het noorden en het midden van het land hebben dit weekend al vakantie. In het weekend is erg kans op geregeld zonneschijn en de regenkans is erg klein. Perfect weer voor een heerlijke boswandeling of lange fietstocht. Er zijn echter in het noorden en bij de westkust wel kans op enkele buien. Op zaterdag en zondag is de verwachte temperatuur rond de 14 graden. Een vrij normale temperatuur voor half oktober.

Op zaterdag en zondagochtend is het verstandig om een dikke jas te dragen. De temperatuur zal dan slechts 3 tot 5 graden zijn. Aan de kust is het s’ochtends wat aangenamer, daar is de temperatuur ongeveer 6 tot 8 graden.

Echt herfstweer

De herfstliefhebbers hebben er even op moeten wachten, maar nu eindelijk is het dan zover: het echte herfstweer is begonnen. Na het weekend wordt er regen en wind verwacht. De wind uit het zuidwesten neem sterk toe en er zullen regelmatig regenbuien over het land heen trekken. Gelukkig is het nog niet heel erg koud. De temperaturen zullen ongeveer van 14 tot 17 graden zijn. Dinsdag en woensdag kan het zelfs 16 tot 19 graden worden. Met als uitschieter 20 graden in het zuiden.

Het wordt niet alleen maar regen, regen, regen, want ook tussen de buien zijn er momenten met een veel zon. Wil je een echt herfstgevoel ervaren? Ga dan een heerlijke boswandeling maken of laat jezelf uitwaaien op het strand. Niet zoveel zin in al die wind en kans op regen? Maak het dan vooral thuis gezellig.

Lees ook
In deze 5 Europese vakantiebestemmingen is het zelfs in het najaar lekker weer

De kans op regen neemt later in de week af en ook de zon zal zich dan vaker laten zien. De wind blijft nog wel even. In de middag kan het 13 tot 16 graden worden en s’nachts zal de temperatuur geleidelijk aan wat zakken.

Ga jij in de herfstvakantie erop uit of blijf je liever thuis?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: weeronline.nl|Beeld: Getty Images