Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Na zonneschijn komen… plensbuien: na vandaag is het gedaan met het heerlijke weer

Na zonneschijn komen… plensbuien: na vandaag is het gedaan met het heerlijke weer

Na zonneschijn komen… plensbuien: na vandaag is het gedaan met het heerlijke weer

Sinds afgelopen maandag mogen we weer het terras op en dat was dubbel feest dankzij het heerlijke weer. Helaas is dat geluk maar van korte duur. Vandaag is het namelijk nog zomers, maar vanaf morgen slaat het weerbeeld compleet om. Lees: wisselvallig met lagere temperaturen, plensbuien en onweer…

Wisselvallig weer in aantocht

Waar de zon zich de afgelopen dagen flink liet zien en het ook vandaag nog prima weer is, gaat dat vanaf donderdag veranderen. Zet je schrap voor een hoop bewolking en veel regen.

Regen, regen en nog eens regen

Hoewel het donderdag nog meevalt met de plensbuien, kan het vrijdag plaatselijk flink gaan regenen. Ook belooft het een nat weekend te worden volgens Weeronline. In verband met de droogte is dat natuurlijk ook goed nieuws, al zal die volgens meteorologen niet bestreden worden met de hoeveelheid die de komende periode uit de lucht komt vallen. Daar hebben we namelijk een zogeheten ‘Europese moesson’ voor nodig, maar die wordt niet verwacht. Toch helpen alle beetjes en wordt de droogte iets verlicht.

Lagere temperaturen

Niet alleen komen er natte dagen aan, maar daalt ook het kwik. Zo blijft er helaas niet veel over van de temperaturen die boven de twintig graden uitstegen. Donderdag belooft het zo’n veertien tot zeventien graden te worden; de dagen erop – tot en met donderdag – wordt het hooguit vijftien graden. Na het weekend is het helaas nog niet direct gedaan met het wisselvallige weer, maar klimmen de temperaturen langzaamaan weer omhoog.

Weer juni 2020

We hoeven in elk geval niet bang te zijn dat we het terras helemaal niet meer op kunnen in juni, want volgens Weeronline wordt het écht nog zomers deze maand. Er wordt een hoop zonneschijn verwacht en temperaturen die uitkomen op zo’n twintig tot 25 graden. Ook zullen er dagen tussen zitten die wat minder zijn. De wind komt dan uit het noorden in plaats van het oosten, waardoor er kans is op wolkenvelden en wat regen. In het Waddengebied wordt het daardoor soms niet warmer dan vijftien graden. Op zo’n dag wordt het in de rest van Nederland nog wel zo’n achttien tot 23 graden.

Hittegolf?

Als de wind vanuit het zuidoosten gaat waaien, belooft het weer zelfs tropisch te worden. In het binnenland kan het dan namelijk dertig graden (of zelfs meer!) worden. Dat het zo heet kan worden, komt door de droge bodem. De zon hoeft daardoor geen energie te steken in het verdampen van vocht en kan zich volledig bezig houden met verwarmen. Een regionale hittegolf is deze maand dan ook niet uitgesloten.

Lees ook
Eerste nesten eikenprocessierups in aantocht én ‘zelfde hoeveelheid overlast als in voorgaande jaren’

Géén slapeloze plaknachten

Voor slapeloze en vooral plakkerige nachten hoeven we niet bang te zijn. Waar de droogte zorgt voor hoge temperaturen, zorgt deze er óók voor dat het ‘s avonds en ‘s nachts gemakkelijker afkoelt. Naar verwachting daalt het kwik dan tot de tien tot veertien graden, waardoor je je prima op kunt laden om vervolgens weer van de zon te genieten. Kom maar door met die zomer!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl | Beeld: Unsplash