Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Steek de barbecue maar aan! Dit weekend wordt het nazomeren met temperaturen tot 26 (!) graden

Steek de barbecue maar aan! Dit weekend wordt het nazomeren met temperaturen tot 26 (!) graden

Nieuws & Maatschappij
Steek de barbecue maar aan! Dit weekend wordt het nazomeren met temperaturen tot 26 (!) graden

Nog geen plannen dit weekend? Reserveer dan maar vast een terrasje, haal je picknickmand uit de kast of tover zelfs de barbecue maar tevoorschijn. Het zonnige weer van de afgelopen dagen blijft namelijk nog even aanhouden en de weergoden hebben dan ook een warm feestje voor ons in petto. Met temperaturen die oplopen tot 26 (!) graden belooft het een heerlijk nazomerweekend te worden.

Nazomer

Het wordt een zonnig weekend met temperaturen die bij een echte nazomer horen. Zaterdag is er nog wel wat sluierbewolking en wind, maar zondag loopt de temperatuur snel op.

Volop zon

Het weekend begint zaterdag met volop zon. Hier en daar kan er wel wat sluierbewolking hangen. Er staat een matige oostenwind. In het kustgebied en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig. Op de Wadden wordt het negentien graden, in het zuiden kan de temperatuur lokaal oplopen tot 25 graden. Ook zondag is er sprake van een echte nazomerdag. De dag begint frisjes, maar door de zon die volop schijnt en omdat er wat minder wind is dan de dagen ervoor neemt de temperatuur in de ochtend snel toe. In het noorden loopt de temperatuur op tot twintig graden, in het midden wordt het zo’n 23 graden en in het zuiden van het land ligt de temperatuur rond de 25 of 26 graden.

En volgende week?

Ook na het weekend zijn er nog zonnige perioden en het blijft vrij warm voor de tijd van het jaar met in de middag temperaturen van tussen de twintig en 25 graden. Later in de week wordt het wisselvalliger met meer kans op neerslag en koudere temperaturen.

Lees ook
Alweer september! Wordt het full on herfst, of hebben we een zalige nazomer tegoed?

Weer herfst 2020

Na een uitzonderlijk droge lente en zomer lijkt het erop dat de herfst juist natter gaat verlopen dan normaal. Het goede nieuws is dat we daar in september nog niet heel veel mee te maken krijgen, zo voorspelde Weeronline eerder al. Vooral in oktober gaat het flink regenen. Dat belooft, net als vorig jaar, de natste maand van de herfst te worden. Richting de winter, eind november en in december, keert droog weer terug. De kans op nachtvorst neemt dan toe.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels

Shoppen is altijd een goed idee