Je bent hier: Home > Nieuws > Komend weekend toch geen 20 graden, maar volgende week wél terrasweer

Komend weekend toch geen 20 graden, maar volgende week wél terrasweer

Nieuws
Komend weekend toch geen 20 graden, maar volgende week wél terrasweer

Met alle regen, windstoten en grijze tinten in de lucht leek het maandenlang herfst. Maar de winter lijken we dit jaar over te slaan, want de lente komt steeds dichterbij. En niet alleen volgens de kalender, maar óók wat de weergoden betreft. Berg je winterjas maar op, want over een week staat ons heerlijk terrasweer te wachten!

Eerder deze week stelden meteorologen dat er een kans in zat dat het dit weekend al stralend zou worden met een graad of twintig, maar helaas moeten we toch nog even geduld hebben. “De temperatuur komt zondag tot een graad of twaalf, maar de temperatuur gaat in de loop van de week langzaam omhoog en de zon gaat flink schijnen”, aldus Martijn Dorrestein van Buienradar.

Terrasweer

Het wachten op de lente hoeft dan gelukkig ook niet lang meer te duren; volgende week loopt het kwik op. “We kunnen weer een terrasje opzoeken”, stelt de weerman. “Eigenlijk was het een maandenlange herfst, die van eind oktober tot nu duurt. Maar na maanden van grauwe, grijze regenachtige dagen, komt er voor een langere periode mooi weer. ”

Lente 2020

Ondanks het mooie weer dat ons te wachten staat, moeten we wel rekening houden met hier en daar wat stapelwolken. Qua temperatuur wordt het met zo’n vijftien graden overdag in elk geval aangenaam. Dorrestein: “Perfect lenteweer om weer eens een terrasje op te zoeken.”

Vroeg voorjaar

Eerder deden meteorologen al een aantal voorzichtige voorspellingen voor de lente én zomer van 2020. Zo wist Yannick Damen van Weeronline te vertellen dat het voorjaar vroeg begint en ons een droge lente staat te wachten. Als we de voorspellingen van toen mogen geloven, zou het in maart en april maar liefst één tot twee graden warmer worden dan normaal. De kans op warme en zonnige dagen is groot, maar dat betekent niet dat er geen regenachtige dagen tussen zullen zitten. Mei kan daarentegen iets guurder worden, door dominerende noordwestenwinden, met kille en bewolkte dagen.

Lees ook
Hoe komt het dat het al maanden herfst lijkt?

Zomer 2020

Of een aangename lente betekent dat ons ook een warme zomer te wachten staat? Daar kon de weerdeskundige – gezien het nog even duurt tot dat seizoen aanbreekt – destijds nog weinig over zeggen. Wél zei hij dat de aangename lente in elk geval geen garantie is voor een zonnige zomer. Damen: “Zoals het er nu naar uitziet is de kans op heet en droog weer in juni het grootst en neemt in juli en augustus de kans op koeler weer met buien toe.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee