Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Website voor gratis vakantietesten toch nog niet actief: “Erg ingewikkeld”

Website voor gratis vakantietesten toch nog niet actief: “Erg ingewikkeld”

Website voor gratis vakantietesten toch nog niet actief: “Erg ingewikkeld”

Vanaf vandaag zou het mogelijk zijn om via de website testenvoorjereis.nl afspraken te maken voor gratis vakantietesten. Zo zou je onbezorgd op vakantie kunnen, zonder dat het je geld kost. Helaas, helaas: de website is toch nog niet actief. Wil je toch zo’n gratis coronatest? Dan kun je bellen met de GGD, al waarschuwen zij dat het erg druk is op het speciale telefoonnummer: 0800-5005.

Website gratis vakantietesten

Via de website kunnen mensen een afspraak maken voor een sneltest of een PCR-test bij een commerciële testaanbieder. Dinsdag gaf het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat al aan dat woensdag nog niet alle testaanbieders aan de website gekoppeld zouden zijn. De techniek achter het systeem is volgens een woordvoerder “erg ingewikkeld”.

Afspraak PCR-test bij GGD

Mensen kunnen voor een PCR-test ook bij de GGD terecht, maar alleen als diegene een DigiD heeft. In totaal kunnen de GGD’en 35.000 testen per dag afnemen. Dit aantal is beperkt, zodat het testen voor reisdoeleinden het in kaart brengen van de virusverspreiding niet in de weg staat. Volgens een woordvoerster van koepelorganisatie GGD GHOR Nederland bellen woensdag veel mensen met de GGD voor vragen over de website testenvoorjereis.nl, terwijl het nummer daar niet voor is bedoeld. Sommige mensen bellen zelfs meerdere keren achter elkaar.

Lees ook: 
Met corona besmette passagier in jouw vliegtuig? Zóveel zitplaatsen verder ben je veilig

Wanneer coronatest voor vakantie?

De tests zijn bedoeld voor mensen die (nog) niet zijn gevaccineerd tegen corona of die niet in aanmerking komen voor een zogeheten herstelbewijs. In juli en augustus zijn de testen gratis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Getty Images