Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Wát een heerlijk lenteweer: zo groot is het verschil met vorige week

Wát een heerlijk lenteweer: zo groot is het verschil met vorige week

Wát een heerlijk lenteweer: zo groot is het verschil met vorige week

De extreem koude temperaturen van vorige week zijn inmiddels verleden tijd. Het bibberige winterweer maakt plaats voor lenteweer en daar krijgen we massaal de voorjaarskriebels van. Het verschil in temperatuur met vorige week is dan ook bízar. 

Historische temperaturen

Vorige week genoot Nederland van historisch koude temperaturen. De hele week vroor het flink en op sommige plekken tikte de thermometer zelfs -17 graden aan. Door het hele land werden sleeën uit de kast getoverd en er werd volop geschaatst. Ook werd er gespeculeerd over een ‘Elf-steden-tocht’, maar vanwege het coronavirus was dit idee snel van de baan geveegd. Ondanks dat zijn er weer herinneren gemaakt voor het leven.

25 graden verschil

Je zou bijna denken dat de natuur flink in de war is, want de temperaturen schieten dit weekend de lucht in. Dit heeft te maken met een zuidelijke wind die vanuit Spanje waait. Dit zorgt opnieuw voor recordwaarden. In de Bilt is vandaag om 13.10 uur al een temperatuur van 15 graden gemeten, meldt weer.nl. Dit scheelt maar liefst 25 graden met vorige week, want toen vroor het 10 graden onder nul.

Lees ook:
Écht lenteweer in aantocht: komend weekend schieten de temperaturen omhoog en da’s níet van korte duur

Door het hele land wordt massaal genoten van het zonovergoten lenteweer. In het zuiden en oosten bestaat zelfs de kans op 19 graden Celsius. Officieel zitten we nog in de winterperiode, dus er wordt gesproken van een ‘zachte dag’. Over een maand, op 20 maart, begint de échte lente. Nog even wachten dus, maar we genieten nu al van een voorproefje.

Nederland op pad

Dit weekend begint de voorjaarvakantie, in regio Noord en Midden. In combinatie met het prachtige weer, is dat voor velen een reden om op pad te gaan. We zijn wel klaar met het thuiszitten en kunnen wel wat vitamine D gebruiken voor een positieve boost.

Volgens NOS zijn veel vakantieparken dit weekend volgeboekt. Ook in de bossen en bij strandpaviljoens genieten mensen van hun weekend. Op de stranden verwachten de paviljoens dat ze eindelijk weer eens omzet kunnen draaien, ondanks dat ze geen gasten mogen ontvangen.

Weerplaza verwacht dat de warmte een week aanhoudt en hierdoor zal de natuur weer ‘tot leven’ komen. Voor de mensen met hooikoorts is dit minder goed nieuws, omdat de pollen ook weer rond gaan vliegen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weer.nl, Weerplaza, NOS | Beeld: Getty Images