Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Klaar met die 20+ graden? Dit is wanneer het eindelijk gaat afkoelen en de herfst begint

Klaar met die 20+ graden? Dit is wanneer het eindelijk gaat afkoelen en de herfst begint

Klaar met die 20+ graden? Dit is wanneer het eindelijk gaat afkoelen en de herfst begint

Voor alle herfstliefhebbers die niet kunnen wachten om een trui uit de kast te trekken, een lange jas aan te hijsen en een mooi paar laarzen te scoren. Het kwik gaat binnenkort zakken, maar we hebben nog éven geduld nodig. 

In september kan het al behoorlijk fris zijn, maar voorlopig hebben we met ronduit aangenaam (na)zomerweer te maken. Gemiddeld hoort het in deze periode een graad of 18 te zijn en dat is het nu niet. Het is een stuk warmer.

Lees ook
De herfst staat voor de deur: deze nieuwe haartrend wordt het helemaal dit najaar

Warmer dan gemiddeld

Overdag tikken we deze én volgende week in veel delen van het land nog prima de 24-25 graden aan. Dat is lekker nazomeren, dus. Maar voor wie niet kan wachten op sjaals, mutsen en een frisse wind: pas half oktober gaat het volgens de laatste voorspelling een flinke slag afkoelen. Voorlopig stroomt er nog warme lucht onze kant op, waardoor het kwik op sommige plaatsen in september nog kan stijgen naar 26 graden. Heel warm dus, voor de tijd van het jaar. De echt warme lucht lijkt zo begin oktober wel een beetje uit Europa verdreven te worden, waardoor de kans op zomerse temperaturen boven 25 graden wel verder afneemt. Maar goed, alsnog is 20 graden aangenaam warm en warmer dan gemiddeld – als je je bedenkt dat 22 september de meteorologische herfst begint.

Dus van waar herfstweer is de komende weken nog geen sprake: daarvoor moeten we nog even geduld hebben. Berg die jurken dus nog maar niet op, je kunt ze nog wel eens langer nodig hebben dit jaar dan je denkt. Tot aan half oktober, dus. Dan mag éindelijk die sjaal om, die verwarming aan en kun je je opkrullen onder dat kleedje op je bank.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.