Je bent hier: Home > Nieuws > Voorkom een Sint-nachtmerrie: webwinkels waarschuwen voor feestdagenpiek

Voorkom een Sint-nachtmerrie: webwinkels waarschuwen voor feestdagenpiek

Nieuws
Voorkom een Sint-nachtmerrie: webwinkels waarschuwen voor feestdagenpiek

Webwinkels waarschuwen dat de bezorging van pakketjes rond de feestdagen vertraging kan oplopen. Ze verwachten voor de periode een nog grotere drukte dan in voorgaande jaren.

Cadeaus nu alvast bestellen

Om ervoor te zorgen dat Sinterklaas en de Kerstman niet met lege handen komen te staan, roept belangenorganisatie Thuiswinkel.org onlineshoppers op tijdig cadeautjes te bestellen. Nu alvast beginnen met inslaan, is dan ook geen verkeerd idee.

Black Friday

Onlinewinkels verkopen rond de feestdagen 28 procent meer dan gemiddeld. Dit jaar voorziet de branche een hevigere piek in de aanloop naar Sinterklaas, omdat de uit de Verenigde Staten overgewaaide koopjesfestijnen Black Friday en Cyber Monday korter voor 5 december vallen dan vorig jaar. Het kan daardoor gebeuren dat op zeer drukke dagen een deel van de pakketten niet de volgende dag al zijn bezorgd, terwijl dat wel wordt verwacht.

Sinter-laat

Vorig jaar kwam een deel van de sinterklaas- en kerstpakketjes door drukte ook al niet op tijd, met veel klachten op social media tot gevolg. Nog nooit werd deze ‘dag der korting’ zo uitbundig aangepakt in Nederland, maar dat succes bleek meteen gigantische gevolgen te hebben voor het Sinterklaasfeest. Er moest soms tot wel een week op pakketjes worden gewacht en veel Nederlanders ontvingen door de bizarre drukte hun sintcadeaus überhaupt niet meer op tijd.

Lees ook
Eens of oneens? ‘Wie z’n kinderen verwent met Sinterklaas, zou de kerstcadeaus over moeten slaan’

Tip van de dag

Black Friday valt dit jaar op 29 november, Cyber Monday op 2 november, slechts drie dagen voor het grote feest van de Sint. Thuiswinkel.org adviseert daarom – naast bijtijds bestellen – ook om op een afhaalpunt te laten bezorgen. Dat verkleint de kans dat pakketbezorgers voor een dichte deur komen te staan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee