Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Dit live dansspektakel wil je niet missen

Dit live dansspektakel wil je niet missen

Dit live dansspektakel wil je niet missen

Ademen. Het lijkt zo gewoon. Voor 1,2 miljoen Nederlanders is ademen niet vanzelfsprekend. Zij ontwikkelen in hun jeugd een longziekte, krijgen op latere leeftijd longproblemen of hun longen ondervinden de gevolgen van corona. Van 14 tot en met 16 oktober vindt de VriendenLoterij Dansmarathon plaats. Het programma wordt live uitgezonden op SBS6 en iedereen die tijdens het dansspektakel mee gaat spelen met de VriendenLoterij, speelt automatisch mee voor Longfonds.

Bijna 600.000 Nederlanders hebben onherstelbaar beschadigde longen. Ze hebben het benauwd, vaak stikbenauwd. Daarom werkt Longfonds met vooraanstaande wetenschappers en artsen aan een medische doorbraak: de mini-long. De mini-long maakt het mogelijk in de toekomst beschadigde longen weer gezond te maken. Longfonds kan rekenen op steun van de VriendenLoterij. Tijdens De Dansmarathon gaat minimaal 40 % van ieder verkocht lot naar Longfonds.

Dit zijn de 4 redenen waarom je van dansen een stuk gezonder en gelukkiger wordt:

1. Dansen geeft zelfvertrouwen

Door dansen moet je je groots bewegen, ruimte innemen en rechtop staan. Dansen heeft daarbij niet alleen invloed op hoe anderen je zien, maar zorgt ook voor zelfverzekerdheid.

2. Dansen maakt vitaler

Dansen is hartstikke gezond, het zorgt ervoor dat je snelheid en uithoudingsvermogen wordt vergroot en voor een vitaler en evenwichtiger leven. Vrij uit bewegen verbetert daarnaast ook je coördinatie van armen, benen, buik, handen en hoofd

3. Dansen traint de hersenspier

Naast alle spieren in je buik en ledematen, functioneren je hersenen ook als spieren. Hersenen worden snel lui en moeten daarom worden uitgedaagd. Door te dansen wakker je nieuwsgierigheid aan en zorg je ervoor dat je hersenen weer nieuwe verbindingen maken. Een soort fitness voor je hersenen dus!

4. Dansen maakt gelukkig

Met dansen komt het geluksstofje endorfine vrij in je hersenen. Na het dansen zorgt dat stofje ervoor dat je jezelf helemaal vrolijk voelt. Daarnaast heeft muziek ook een goed effect op je gemoedstoestand.

Over De Dansmarathon

Tijdens de landelijke actie De Dansmarathon slaan de VriendenLoterij en Longfonds de handen ineen om aandacht te vragen voor mensen met longziekten, en fondsen te werven voor de verdere ontwikkeling van de mini-long. De actie wordt afgesloten met een 50-uur durende Dansmarathon die van 14 tot en met 16 oktober live wordt uitgezonden op SBS6.

De honderd koppels die meedoen aan het dansspektakel, dansen niet alleen voor de hoofdprijs van 100.000 euro, maar ook voor Longfonds. Van alle loten die tijdens de campagneperiode, en dus ook tijdens de uitzending van het programma worden verkocht, gaat minimaal 40 procent naar Longfonds. En dat blijft zo zolang de loten meespelen!

Lees ook
Liever te dik in de kist? ‘Steeds meer mensen hebben obesitas en crematoria moeten zich aanpassen’

Iedereen die tijdens De Dansmarathon mee gaat spelen met de VriendenLoterij, helpt direct mee om de mini-long mogelijk te maken. Dit zou een medische doorbraak betekenen voor mensen met onherstelbaar beschadigde longen. Help je ook mee de mini-long mogelijk te maken? Ga dan nu naar vriendenloterij.nl/dansen. Samen voor een wereld waarin iedereen vrij kan ademen!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Paradijs vogels | Beeld: Getty Images