Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bekende Nederlanders boos over afvalexplosie in Vondelpark door opstandige jongeren: ‘Wat bezielt je?’

Bekende Nederlanders boos over afvalexplosie in Vondelpark door opstandige jongeren: ‘Wat bezielt je?’

Bekende Nederlanders boos over afvalexplosie in Vondelpark door opstandige jongeren: ‘Wat bezielt je?’

Niet alleen ‘normale’ burgers, maar ook bekende Nederlanders zijn op sociale media behoorlijk ontstemd over het afval dat is achtergelaten in het Vondelpark. Woensdag was het in het Amsterdamse park vanwege het mooie weer erg druk, maar er bleef ook een hoop rommel achter, zo was op Twitter te zien.

‘Wat bezielt je?!’

“Echt bizar. Gewoon ALLES laten liggen . Wat bezielt je”, schrijft Luuk Ikink. “Zijn die jongeren die heel de dag schijnbaar niks te doen hebben”, reageert Danny Froger daarop. “Dus morgen komen ze terug en ruimen ze alles netjes op.”

De nieuwe generatie

Ook schrijver Saskia Noort deelt een foto van het ‘slagveld’ op Twitter. “Ja, die nieuwe generatie, dat wordt wat”, schrijft ze erbij. “Zo ligt het prachtige Vondelpark er nu bij”, schrijft Connie Witteman. “Alvast grote dank aan de mannen die dit morgenochtend vroeg weer op willen ruimen. Elke beschaving heeft het afval dat ze verdient.”

De nieuwe generatie: in beeld

AT5 interviewde een aantal van de ‘feestgangers’ en meelopers in het Vondelpark en vroeg hen waarom ze daar nou precies waren en of ze het idee hadden dat er geen corona meer was. De antwoorden zijn… Ja, wat zullen we erover zeggen, bedroevend. Laten we gewoon even wat quotes delen. 1.) “Als het zo’n gevaarlijk virus zou zijn, zouden de mensen zelf thuisblijven.” 2.) “Ja, er zijn regels, maar mensen hebben er schijt aan. Ze zijn het zat. En het was lekker weer.”

Zucht

En ook: 3.) “Sorry, maar het is wel verdiend. Het mag niet, maar we doen het toch. Ik vind dat ze echt iets voor ons moeten doen, ze kunnen ons niet thuislaten want we worden depressief”, aldus een meisje wiens moeder in de zorg werkt en voor wie de aanwas coronapatiënten “ook niet leuk is”. 4.) “We komen even kijken wat de sfeer is. Ja, het is nu al te lang bezig, dus ik vind dat we met z’n allen… Het moet wel een keertje los komen, het is nu of nooit.”

Lees ook
Ook Hester is klaar met die ‘kutcorona’: ‘Een feestje in het Vondelpark, geef die jongeren eens ongelijk’

Park beperkt open

De zijingangen van het Vondelpark in Amsterdam blijven vanaf donderdag gesloten. Ook komt er extra toezicht bij de twee hoofdingangen. Dat heeft burgemeester Femke Halsema besloten in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Behalve dat het in het park te druk was en de coronamaatregelen niet werden nageleefd, werd er bij optreden van de politie ook nog eens met flessen gegooid. Er werden twee personen aangehouden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP