Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Verslagenheid na dood 14-jarige Esmee: ‘Veel te jong, niet voor te stellen’

Verslagenheid na dood 14-jarige Esmee: ‘Veel te jong, niet voor te stellen’

Verslagenheid na dood 14-jarige Esmee: ‘Veel te jong, niet voor te stellen’

Wat is er voor iets vreselijks gebeurd? Tussen de bosjes op oudjaarsdag werd de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk, vlakbij Leiden, dood aangetroffen. Bij een boom, zittend. 

Het gaat om een misdrijf.

Te laat

Een 32-jarige man uit Leiden is aangehouden als verdachte. Iedereen uit de omgeving reageert aangeslagen en leeft mee met haar naasten. ‘Dit is niet te bevatten’. Het meisje was sinds donderdagavond 30 december rond middernacht vermist. De politie begon direct een onderzoek en zocht op verschillende plekken. Door een groep sporters werd ze uiteindelijk gevonden, maar het bleek al te laat te zijn. Ze was al overleden. En door een misdrijf, werd al snel duidelijk.

Wie de verdachte is, is niet bekend. Hij mag nu alleen praten met zijn advocaat. Toch denkt de politie op het goede spoor te zitten. “We hadden voldoende aanwijzingen om deze man aan te houden”, zegt een woordvoerder van de politie. Morgen wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die beslist of de man langer wordt vastgehouden.

Verdriet

De Delta in Leiden, waar het meisje op school zat, heeft met ‘grote ontsteltenis’ gereageerd. ‘Onze gedachten gaan allereerst uit naar de ouders, familie en naasten’, schrijft de directeur van de school volgens Omroep West in een brief aan alle ouders.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wilbert van der Post (@wilbert72)

Bron: ANP | Beeld: Getty