Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Feelgood-vibes: vermiste kat uit Houten na 9 jaar (!) herenigd met baasje

Feelgood-vibes: vermiste kat uit Houten na 9 jaar (!) herenigd met baasje

Feelgood-vibes: vermiste kat uit Houten na 9 jaar (!) herenigd met baasje

Negen jaar geleden keerde kat Romeo niet terug naar zijn huis in Houten na een uitstapje in de buurt. Hij werd als vermist opgegeven, maar nooit gevonden. Bijna een decennium later hadden zijn baasjes de hoop hun huisdier ooit nog terug te zien al lang opgegeven, maar geloof het of niet: een paaswonder geschiedde vorige week.

Kat na negen jaar terecht

Op Tweede Paasdag ontving Dierenambulance de Heuvelrug een telefoontje van een mevrouw uit Houten-Zuid. Ze had een kat, dat eigenlijk enkel nog een zielig hoopje dier te noemen was, in haar tuin aangetroffen. Het beestje was meer dood dan levend, maar knapte toch op na drie dagen opname en behandeling in dierenziekenhuis Evidensia in Nieuwegein. Uiteraard moest het dier daarna herenigd worden met zijn baasjes, maar dat bleek allesbehalve een eenvoudige zoektocht.

Zoektocht

De kat was gechipt, maar via het opgegeven telefoonnummer kregen de medewerkers maar geen gehoor. Ook bij de Stichting Amivedi, voor vermiste en gevonden huisdieren, was het dier niet bekend. Wel werd er bij de Nationale Databank Gezelschapsdieren meer informatie gevonden naar aanleiding van het chipnummer. Een behoorlijke zoektocht en vele telefoontjes verder kwam er een adres in Houten bovendrijven. Voor de zekerheid ging de dierenambulance daar nog even langs voordat de kat naar het asiel gebracht zou worden. En ja hoor, bingo!

Lees ook
Thuiswerken met hindernis: waarom je kat op je toetsenbord gaat zitten

Onvergetelijke hereniging

Het op het adres wonende gezin bleek negen jaar geleden met posters en al naar hun kat te hebben gezocht, om ‘m uiteindelijk als vermist op te gegeven. Het dier heet Romeo en bleek al die tijd dus niet ver van huis te zijn geweest, aangezien hij in Houten-Zuid werd aangetroffen. “Een onvergetelijke hereniging volgde, want Romeo mocht lekker thuis verder herstellen in plaats van in het dierenasiel. Hij geniet weer volop van alle aandacht en knapt rustig op”, aldus de dierenambulance op Facebook.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Houtens Nieuws | Beeld: iStock