Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Vanaf vandaag miljoenen zelftests beschikbaar voor basisschoolleerlingen en leraren

Vanaf vandaag miljoenen zelftests beschikbaar voor basisschoolleerlingen en leraren

Vanaf vandaag miljoenen zelftests beschikbaar voor basisschoolleerlingen en leraren

Vandaag worden er meer dan 2 miljoen zelftests geleverd aan basisscholen door heel Nederland. Er is namelijk het dringende advies om elke leerling en leraar twee keer per week te laten testen op corona. Vooral omdat er veel coronabesmettingen zijn onder jonge kinderen. 

Zelftests basisschoolleerlingen

De zelftests worden gratis beschikbaar gesteld voor basisschoolleerlingen en hun leraren. 2,4 miljoen zelftests worden vandaag geleverd aan basisscholen door heel Nederland. Het advies is dat basisschoolleerlingen uit groep 6, 7 en 8 twee keer per week een zelftest moeten doen, zodat ze veilig naar school kunnen. Scholen hoeven voor de zelftesten niet te betalen.

Momenteel zijn er vooral veel basisschoolleerlingen en scholieren van het middelbaar onderwijs die positief testen op corona. Veel besmettingen vinden plaats op school zelf. Vandaar dat nu het zelftest-advies geldt. Ook moeten zowel leerlingen als leraren een mondkapje op zodra ze het klaslokaal verlaten en door de gangen lopen.

Lees ook
Amanda (34) kreeg corona na eerdere besmetting én vaccinatie: ‘Zelfs de GGD stond perplex van mijn verhaal’

Middelbaar onderwijs

Middelbare scholen kunnen zelf zelftests aanvragen voor hun leerlingen en personeel. Ook hier geldt het dringende advies dat zij zich twee keer per week laten testen. Dit advies was eerst voor alleen ongevaccineerden, maar geldt nu voor iedereen. De verwachting is dat er voor het voortgezet onderwijs wekelijks zo’n 2 miljoen zelftesten nodig zijn.

Het aantal coronabesmettingen blijft hoog, 5 december werden er maar liefst 23.153 positieve testen geregistreerd. Ga jij je kinderen twee keer per week thuis testen op corona?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTLnieuws | Beeld: Getty Images