Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Boeken maar! Ook déze vakantielanden staan weer op geel (én groen!)

Boeken maar! Ook déze vakantielanden staan weer op geel (én groen!)

Boeken maar! Ook déze vakantielanden staan weer op geel (én groen!)

Meer Europese landen en gebieden springen donderdag van een oranje reisadvies naar geel. Dat betekent dat vakantiereizen naar die landen niet langer worden afgeraden, maar er gelden nog wel veiligheidsrisco’s.

Geel en groen

Reizigers hoeven bij terugkomst naar Nederland in ieder geval geen negatieve test meer te laten zien en niet in quarantaine, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om Cyprus, Kroatië (met uitzondering van de regio Sjeverna Hrvatska), Liechtenstein, Zwitserland en de Zuid-Egeïsche eilanden in Griekenland. Daarnaast kleuren IJsland, Polen en Roemenië weer helemaal groen.

Inreisbeperkingen

In de betreffende landen kunnen nog wel inreisbeperkingen gelden vanwege corona. Ook waarschuwt Buitenlandse Zaken dat de situatie in een land soms snel kan veranderen. Zo zijn de Zuid-Egeïsche eilanden (waar onder andere Kos en Rhodos deel van uitmaken) eind vorige maand van geel naar oranje gegaan. “Inmiddels is de situatie op de Zuid-Egeïsche eilanden verbeterd, waardoor vakantiereizen weer mogelijk zijn”, aldus het ministerie.

Tropische dagen op komst

Wie op safe speelt en in eigen land blijft, hoeft in ieder geval de komende dagen niet te vrezen er minder warm en zonnig bij te zitten dan landgenoten die wél het vliegtuig pakken. Het wordt ook in ons kikkerlandje flink zweten de komende dagen. De temperaturen schieten omhoog naar 30 tot 33 graden en in het zuiden is het mogelijk nog warmer.

Eerste hittegolf

Donderdag kan het kwik zelfs oplopen naar 36 graden. De hoge temperaturen kunnen tot begin volgende week aanhouden, waardoor mogelijk ook de eerste regionale hittegolf van het jaar in de boeken komt.

Lees ook
Whoah, we’re going to Ibiza! Verplichte PCR-test voor vakantie naar Spanje niet langer nodig

Forse onweersbuien

Voor donderdag is later op de dag onweer voorspeld. Met de hitte kunnen dat forse buien zijn. Ook de dagen daarna kunnen forse onweersbuien ontstaan en is het benauwd. In het oosten van het land kunnen de temperaturen de tropische grens van 30 graden weer bereiken. Pas begin volgende week wordt het weer wat koeler.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ministerie Buitenlandse Zaken (@minbz)

Bron: ANP | Beeld: Getty