Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Zichtbaar geëmotioneerde vader Roelf B. doet verhaal bij ‘Jinek’

Zichtbaar geëmotioneerde vader Roelf B. doet verhaal bij ‘Jinek’

Nieuws & Maatschappij
Zichtbaar geëmotioneerde vader Roelf B. doet verhaal bij ‘Jinek’

De vader van Roelf B. (21), de op Sziget voor drugshandel opgepakte atleet, verkeert nog steeds in totale shock na de arrestatie van zijn zoon. ‘Ik kan en wil me geen beeld vormen van de hoeveelheid drugs die is gevonden’, vertelt de aangeslagen Jakob bij Jinek.

Bizarre hoeveelheden

Zijn zoon, Roelf B., werd samen met een vriend opgepakt terwijl ze bijna 2700 xtc-pillen en een grote hoeveelheid marihuana in hun bezit hadden. De jongens verkochten de drugs vanuit hun tent op festival Sziget in Boedapest. Ook in hun auto werd later nog een grote hoeveelheid drugs gevonden.

Boos en verbijsterd

Jakob vertelt bij Jinek over het moment dat hij op de hoogte werd gebracht van de arrestatie van zijn zoon. Hij zat op zijn werk in Antwerpen toen zijn vrouw hem opbelde met het verschrikkelijke nieuws. “Ze zei, ‘Jakob zit je?’. Ik heb vreselijke krachttermen gebruikt volgens mij. Mijn primaire reactie was boosheid en verbijstering.”

‘Altijd verantwoordelijk’

Volgens Jakob komt het beeld dat momenteel van Roelf wordt geschetst niet overeen met hoe hij zijn zoon kent. Roelf voelde zich volgens zijn vader ‘ook binnen het team altijd verantwoordelijk’. Zijn zoon was volgens hem iemand die ‘voor zijn vrienden en teamgenoten, en voor anderen opkwam’.

Nog geen contact

Jakob is naar Hongarije afgereisd om in contact te komen met zijn zoon bij zijn eerste voorgeleiding. “Ik werd door zijn advocaat in de hal van het gerechtsgebouw gelaten en hoopte een glimp van Roelf op te vangen. Helaas is dat niet gelukt”, zo vertelt hij geëmotioneerd.

Lees ook
Producent bevestigt: ‘Acteerrol Imanuelle Grives inderdaad drugsgerelateerd’

Verontwaardigde reacties

Op Twitter kan het verhaal van Jakob niet echt op bijval rekenen. ‘Wat is de meerwaarde van het interview van de vader van een dealer?’ vraagt iemand zich af. ‘Tenenkrommend gesprek met de vader van Roelf B. Wat een overdreven aandacht voor deze ordinaire drugshandelaar’, vindt een ander.

Een fragment van het gesprek zie je onderaan het artikel.

Fragment:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee