Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De Vaccinatie Twijfel Telefoon: een speciaal telefoonnummer voor vaccintwijfelaars

De Vaccinatie Twijfel Telefoon: een speciaal telefoonnummer voor vaccintwijfelaars

De Vaccinatie Twijfel Telefoon: een speciaal telefoonnummer voor vaccintwijfelaars

Ruim 80 procent van de volwassenen is gevaccineerd tegen het coronavirus. Sommige mensen willen absoluut geen vaccinatie. Andere mensen twijfelen of ze gevaccineerd willen worden. Speciaal voor de twijfelaars is er nu de Vaccinatie Twijfel Telefoon. Via een speciaal telefoonnummer kunnen mensen bellen, zodat twijfels over een vaccinatie kunnen worden weggenomen. 

Vaccinatie Twijfel Telefoon

De Vaccinatie Twijfel Telefoon is in het leven geroepen door het Erasmus MC samen met diverse huisartsen. Het telefoonnummer is bedoeld voor mensen die twijfelen over de coronavaccinatie, bijvoorbeeld om medische redenen. Voornamelijk zwangeren en mensen met een kinderwens twijfelen over de prik, omdat ze bang zijn voor bijwerkingen die invloed hebben op de zwangerschap of menstruatiecyclus. Maar ook mensen met allergieën en auto-immuunziektes twijfelen.

Het telefoonnummer is speciaal voor deze groep twijfelaars. Vragen over bijwerkingen of specifieke situaties kunnen via dit nummer gesteld worden. Antwoorden op dit soort vragen en specifieke situaties zijn vaak niet op de website van het RIVM of GGD te vinden. Het initiatief komt van internist Robin Peeters. Hij meent dat er veel foute informatie wordt verspreid op het internet over de coronavaccinaties, waardoor mensen aan het twijfelen worden gebracht. “Om mensen goed te informeren en een plek te geven waar ze met hun vragen heen kunnen, starten we nu een telefoonlijn,” zegt Peeters.

Lees ook
Wat zijn precies de regels rondom quarantaine voor jou en je huisgenoten? Wij leggen het uit

Beschikbaarheid

Het telefoonnummer is niet de hele week te bereiken. De Vaccinatie Twijfel Telefoon is bereikbaar op woensdagen en vrijdagen, van 8:30 tot 13:30. Vanwege de druk op de zorg, kunnen de medische professionals en medische studenten alleen deze dagen mensen te woord staan aan de telefoon. Deze mensen zijn speciaal ingezet, omdat ze kennis hebben van de nieuwste inzichten over de vaccinaties.”De lijn is echt bedoeld voor stille twijfelaars, die specifieke medische vragen hebben. We vinden het belangrijk hier tijd voor vrij te maken, omdat je er uiteindelijk misschien ook weer ziekenhuisopnames mee kunt voorkomen,” zegt de internist. Via het telefoonnummer 010-7041500 kunnen twijfelaars antwoorden krijgen op hun vragen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Getty Images