Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Utrechtse docent ontslagen voor achterlaten klas na tramaanslag

Utrechtse docent ontslagen voor achterlaten klas na tramaanslag

Nieuws & Maatschappij
Utrechtse docent ontslagen voor achterlaten klas na tramaanslag

Een docent in Utrecht op staande voet ontslagen nadat hij op de dag van de tramaanslag op het 24 Oktoberplein zijn klas zonder toezicht achterliet. De docent vocht zijn gedwongen vertrek aan, maar vandaag heeft de rechtbank besloten dat zijn ontslag terecht was.

Leerlingen in kantine achtergelaten

De school waar de man lesgaf bevond zich in de buurt van de tramaanslag van 18 maart. De politie adviseerde de school daarom om alle leerlingen tot 18.00 uur binnen te houden. De docent verliet echter ’s middags de school na zijn laatste les en liet de leerlingen achter in de kantine. Hij zou, volgens eigen zeggen, niet hebben geweten dat hij bij de studenten moest blijven. Ook moest hij vanwege zijn diabetes wat eten.

Boze brief

Toen de leiding van de school op de hoogte werd gebracht van het feit dat de leraar de school had verlaten, werd hij geschorst. Op 22 maart werd hij vervolgens door middel van een brief op staande voet ontslagen. “Niet alleen hebt u de studenten door te vertrekken niet de veiligheid geboden die u aan hen had kunnen en moeten bieden, ook hebt u willens en wetens het risico genomen dat de studenten eveneens het schoolgebouw zouden hebben verlaten met alle mogelijke consequenties vandien”, schrijft het schoolbestuur in de brief.

Lees ook
Vader omgekomen Roos (19) schreeuwt tramschutter Utrecht toe in rechtszaal

Niet eens met ontslag

De leraar was het niet eens met het ontslag en vocht dit aan. Hij zou niet persoonlijk de instructie hebben gekregen om bij de studenten te blijven. De rechter oordeelde echter dat het ontslag terecht is. Ook al zou de instructie niet aan hem persoonlijk zijn gegeven, dan had hij alsnog kunnen weten dat hij in de school had moeten blijven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee