Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Twintig procent van de Nederlanders wil een strenge lockdown voor ongevaccineerden

Twintig procent van de Nederlanders wil een strenge lockdown voor ongevaccineerden

Twintig procent van de Nederlanders wil een strenge lockdown voor ongevaccineerden

Helaas, het aantal coronabesmettingen stijgt nog steeds in record tempo. Met gemiddeld ruim 10.000 besmettingen per dag is de coronacrisis in Nederland nog lang niet opgelost. Het demissionaire kabinet gaat deze week beslissen over nieuwe coronamaatregelen. Een deel van de Nederlanders wil wel een strenge lockdown, maar alleen voor ongevaccineerden. 

Lockdown ongevaccineerden

Niet zomaar een strenge lockdown, maar een lockdown die alleen geldt voor mensen die ongevaccineerd zijn. Dat ziet een op de vijf Nederlanders wel zitten, blijkt uit een onderzoek van Hart van Nederland. Uit hun onderzoek onder meer dan 3000 mensen bleek dat zo’n 22 procent wel een lockdown zou willen die uitsluitend bedoeld is voor ongevaccineerden. Deze mensen vinden dat gevaccineerde mensen een uitzonderingspositie hebben.

Toch is tien procent van de ondervraagde mensen het er mee eens dat als de besmettingen nog verder oplopen, er een strenge lockdown moet worden aangekondigd die wél voor iedereen is. Veertig procent van de ondervraagden wil überhaupt geen zwaardere maatregelen en ziet op tegen een nieuwe lockdown.

Lees ook
Sorry, we hebben slecht nieuws: waarschijnlijk zitten we nog twee jaar met corona opgescheept

Lockdown: ja of nee?

Demissionair minister Hugo de Jonge is van mening dat een lockdown nog niet nodig is. Maar de toekomst blijft onzeker. “In dat stadium zitten we niet nu. Ik kan ook niet uitsluiten dat we in dat stadium wel terecht gaan komen”, vertelde hij aan Hart van Nederland. Een lockdown, in welke vorm dan ook, zou wel onze feestdagen rondom Sinterklaas en Kerstmis behoorlijk in de weg zitten. Fingers crossed dat een lockdown geen roet in het eten gooit!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Linda | Beeld: Getty Images