Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Twee verdachten vast voor neerschieten Peter R. de Vries

Twee verdachten vast voor neerschieten Peter R. de Vries

Twee verdachten vast voor neerschieten Peter R. de Vries

De politie heeft bekend gemaakt dat er twee verdachten vast zitten voor de aanslag op Peter R. De Vries. Het gaat om een Poolse man (35) uit Maruik en een jongeman (21) uit Rotterdam. Er is gisteren nog een verdachte aangehouden, maar die is inmiddels weer vrijgelaten. 

Verdachten Peter R. de Vries

De twee verdachten die wel vastzitten, worden verdacht van directe betrokkenheid bij de aanslag, zo meldt de politie. Ze zitten ‘in beperking’ en dat betekent dat ze met niemand contact mogen hebben, alleen met hun advocaat. De jongen die inmiddels is vrijgelaten is een 18-jarige Amsterdammer. Hij is niet langer een verdachte in dit onderzoek.

Huiszoekingen

Er zijn vannacht huiszoekingen gedaan in Tiel, Maurik en Amsterdam. De 21-jarige jongen zou namelijk ook een woonadres hebben in Tiel. In het huis van de verdachten zijn gegevensdragers en munitie gevonden en in beslag genomen.

Lees ook: 
Koningspaar reageert op neerschieten Peter R. de Vries

Aanhouding verdachten Peter R. de Vries

Gisteravond werden de mannen al aangehouden. Dit gebeurde op de A4 van de afrit Leidschendam. Ze werden daar klemgereden door de politie. Doordat getuigen een goede omschrijving van de vluchtauto met kenteken hadden gegeven, was het voor de politie mogelijk om snel te handelen. Chef Frank Paauw van de Amsterdamse politie zegt dat de schutter zich waarschijnlijk onder de twee veradchten bevindt, maar of het vuurwapen in de auto is aangetroffen, daar wilde hij geen uitspraken over doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Het Parool | Beeld: BrunoPress