Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Leidse turnleraar wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Esmee

Leidse turnleraar wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Esmee

Leidse turnleraar wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Esmee

Turnleraar Olivier van de G. wordt verdacht van de moord op de 14-jarige Esmee. Van de G. is geen onbekende in Leiden. Hij was werkzaam als fitnesscoach en was de turnleraar van Esmee. Bronnen hebben dit bevestigd aan Omroep West. 

Verdachte turnleraar

Op oudjaarsdag werd de 14-jarige Esmee uit Hazerswoude-Rijndijk dood aangetroffen. Iedereen uit de omgeving reageert aangeslagen op het nieuws en leeft mee met de naasten van het meisje. Olivier van de G. (32) is verdachte in de moordzaak. Van de G. is geen onbekende in Leiden. Hij is gymtrainer bij Gymsport Leiden en ook fitnesscoach van beroep.

Naar alle waarschijnlijkheid kenden Van de G. en Esmee elkaar van Gymsport, waar ze allebei lid van waren. Dit bevestigt Gymsport-voorzitter Arthur Haasbroek. “Het bestuur beraadt zich over te nemen stappen. Maar allereerst gaan onze gedachten uit naar haar ouders, familie, vrienden en naasten. Er zijn geen woorden voor dit ondragelijke verlies”, reageert Haasbroek op de dood van Esmee.

De verdachte was ook werkzaam als fitnesscoach bij Ramdas Sportcenter. De directeur van Ramdas heeft een bericht op Facebook geplaatst. “Wij betreuren deze gruwelijke gebeurtenis en wensen de familie heel veel sterkte”, is in het bericht te lezen.

Tekst gaat verder onder de post.

Lees ook
Shocking: aantal minderjarigen die verdacht worden van (poging tot) moord verdubbeld

Moord

Donderdag rond middernacht werd de 14-jarige Esmee als vermist opgegeven. De ochtend erna werd haar lichaam aangetroffen in de bosjes. Lars Meesters was de man die Esmee dood heeft aangetroffen. Hij is ook sportinstructeur en hij kent de turnleraar die verdacht wordt. “Hij werkt op sportscholen en ik ken hem van turnlessen die hij gaf. In het fitnesswereldje kennen veel mensen hem”, vertelt Meesters.

De politie heeft laten weten dat het meisje door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie onderzoekt momenteel de rol van verdachte Van de G. in de moordzaak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Omroep West | Beeld: Getty Images