Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De trouwbranche is in paniek door coronacrisis: mensen zeggen massaal hun bruiloft af

De trouwbranche is in paniek door coronacrisis: mensen zeggen massaal hun bruiloft af

De trouwbranche is in paniek door coronacrisis: mensen zeggen massaal hun bruiloft af

Door de nieuwe coronamaatregelen komen veel trouwerijen in gevaar. Veel bruidsparen maken zich grote zorgen door de coronacrisis en zeggen daarom hun bruiloft af. Met name de bruiloften die volgend jaar gepland staan, worden massaal gecanceld. De trouwbranche is daarom behoorlijk in paniek door de coronamaatregelen. 

Paniek trouwbranche

Door de coronacrisis en de nieuwe coronamaatregelen wordt het een stuk lastiger om een grote bruiloft te organiseren. Veel bruidsparen hebben hun bruiloften al meer dan eens moeten verplaatsen. Frederiek Klop, weddingplanner en voorzitter van de Stichting Trouwbranche Nederland, ziet veel afmeldingen voor het komende jaar. “De meeste afmeldingen zijn van bruiloften in het eerste en tweede kwartaal van volgend jaar. Die bruidsparen zijn nu het meest in paniek.”

Bruidsparen die in 2021 nog een bruiloft gepland hebben staan, proberen al een tijdje creatief met de maatregelen om te gaan om wél te kunnen trouwen en te genieten van hun trouwdag, zegt Klop. Al lopen veel bruidsparen wel tegen het probleem aan dat de horeca maar tot 17:00 open is. “In plaats van een diner en avondfeest trekken ze het naar voren, door een uitgebreide lunch te organiseren, of ze beginnen om 15.00 uur al met een feestje. Dat gaat natuurlijk heel goed als dat tot 20.00 uur mag, maar nu de eindtijd 17.00 uur wordt, is dat toch een stuk minder aantrekkelijk.”

Lees ook
Doutzen Kroes weigert vaccinaties, maar ontvangt wel 18.000 euro coronasteun

Bruiloften uitgesteld

Niet alleen de bruidsparen, maar de hele trouwbranche ervaart ellende van de coronamaatregelen. Veel horecaondernemingen moeten hun tent eerder sluiten en lopen veel inkomsten mis. Trouwlocaties zien met lede ogen aan hoe bruiloften gecanceld worden. Er is “veel verdriet, pijn en ellende, bij bruidsparen maar ook bij trouwlocaties en ondernemers. Gelukkig is het niet de meest hectische periode van het jaar qua bruiloften. Er staan nu nog vooral huwelijken die al een keer eerder zijn verzet,” zegt weddingplanner Klop.

Volgens Matrimonium, de vereniging van trouwambtenaren, zijn er zelfs koppels die voor de derde keer hun trouwdag moeten verplaatsen. “Mensen plannen hun huwelijk nog wel, maar veel meer onder voorbehoud”, zegt een woordvoerder. Matrimonium is ook bang dat er weer veel annuleringen zullen volgen, zeker als de huidige maatregelen nog langer gaan duren. Momenteel zijn de maatregelen ingesteld tot en met 18 december.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images