Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nog even maximaal genieten: tot déze dag blijft het weer lenteachtig en warm

Nog even maximaal genieten: tot déze dag blijft het weer lenteachtig en warm

Nog even maximaal genieten: tot déze dag blijft het weer lenteachtig en warm

Vorige week haalden we nog massaal de schaatsen uit het vet, terwijl we de afgelopen dagen eropuit gingen om te genieten van de eerste warme zonnestralen. Een groter contrast kan bijna niet, al hoor je ons niet klagen. Hoewel het lenteachtige weer wel een tijdje kan aanhouden, komt er namelijk ook gauw weer een einde aan. En da’s misschien sneller dan je hoopt, dus geniet er nog maar even van.

Warmste 21 februari ooit gemeten

Het is toch eigenlijk ongelooflijk: het ene weekend staan we op natuurijs en het weekend erop genieten we van een heerlijk lentezonnetje én is er zelfs sprake van een warmterecord. In De Bilt steeg het kwik afgelopen zondag naar 14,9 graden, waarmee het de warmste 21 februari ooit gemeten is. De temperatuur verslaat het record uit 1949, toen het 14,8 graden werd op dezelfde datum.

Heerlijke week

Niet alleen in De Bilt was het lenteachtig, ook in de rest van het land konden we genieten van zacht weer. In het zuiden van het land schoten de temperaturen zelfs op tot 19 (!) graden. Dat het ook deze week nog heerlijk vertoeven is, werd vorige week al duidelijk. Maandag wordt het tussen de 14 en 20 graden, en ook dinsdag blijft het lekker warm. Het wordt morgen dan misschien iets bewolkter, maar dat mag de pret niet drukken. Woensdag en donderdag trekt dat namelijk alweer weg en belooft de temperatuur tussen de 12 en 18 graden te liggen. In het zuidoosten kan het zelfs nog een tikkie warmer worden en kan de 20 graden zelfs behaald worden.

Nog éven genieten

Maar tot wanneer is het genieten geblazen? Jammer maar helaas: vanaf vrijdag lijkt het gedaan te zijn met de warme temperaturen van nu en trekt er meer bewolking over. Gelukkig slaat het niet meteen helemaal om en staan we niet ineens komend weekend weer op natuurijs. Met een graad of 12 blijft het zacht voor de tijd van het jaar.

Lees ook
Ja, óók dit weekend dus: waarom je bij lentezon al zonnebrandcrème op moet smeren

Weer lente 2021

In 2020 begon alle corona-ellende, maar werd de pijn gelukkig wél enigszins verzacht met mooi lenteweer. Hoe dichterbij het seizoen komt, hoe nieuwsgieriger we natuurlijk worden hoe het weer dit jaar wordt. Kunnen we opnieuw genieten van warme zonnestralen en stralende dagen? Eén ding is zeker: de voorspellingen zien er veelbelovend uit.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, Weer.nl | Beeld: Getty Images