Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Coronaproof-feestje vieren? Dít oldskool HEMA-gebakje in een nieuw jasje is een traktatie-must

Coronaproof-feestje vieren? Dít oldskool HEMA-gebakje in een nieuw jasje is een traktatie-must

Coronaproof-feestje vieren? Dít oldskool HEMA-gebakje in een nieuw jasje is een traktatie-must

Nu we eindelijk weer – nog steeds voorzichtig en beperkt – een feestje mogen vieren, vinden we dat we dat ook vooral moeten doen. Weer even wat coronaproof-gezelligheid in de brouwerij. Wat er dan voor lekkers op tafel moet komen? Altijd lastig, want eeuwig keuzestress #thestruggleisreal. Gelukkig laat HEMA donderdag al je twijfels als sneeuw voor de zon verdwijnen met de komst van een nieuw soort gebak. Wij hebben vast instant cravings.

Tompouce-vlaai

Wordt het een vlaai, of toch een doos tompoucen? Een keuze die je dankzij HEMA voortaan nooit meer hoeft te maken. Vanaf vandaag scoor je bij de bakkerij van de keten een heuse ‘luxe tompouce vlaai’! Het beste van twee werelden, als je het ons vraagt.

Watertanden

De vrolijke vlaai bestaat uit een knapperige korstschelp gevuld met witte en gele banketvulling. Het gebak is uiteraard overgoten met de welbekende roze fondant. Voor een extra feestelijk gezicht is de taart rondom bespoten met een dikke berg slagroom, versierd met gezellige roze chocoladevlokken. Van één vlaai, die 12 euro kost, kun je volgens HEMA met tien personen eten. Mogelijk is dat iets te optimistisch ingeschat; dubbele-portie-drang ligt immers altijd op de loer.

De tekst gaat verder onder de post.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Tompouce of vlaai? Die keuze hoef je nu niet meer te maken! ? 6350022

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland) op

Kan de tompouce-vlaai HEMA redden van de ondergang?

HEMA hoopt waarschijnlijk van harte dat we nu massaal tompouce-vlaaien komen inslaan. Het bedrijf kampt momenteel namelijk met een zware schuldenlast en een deel daarvan moet voor aanstaande maandag 15 juni al worden afgelost. De laatste iets uitvoerigere officiële verklaring van het winkelbedrijf, waarvan Marcel Boekhoorn (geliefde van Yolanthe’s zus Rebecca) eigenaar is, dateert van eind mei. Daarin laat HEMA aan de schuldeisers weten dat het bedrijf de publicatie van de jaarcijfers voor een tweede keer uitstelt.

De klok tikt

Uit dat document wordt ook duidelijk dat de totale schuldenlast van de HEMA zo’n achthonderd miljoen euro bedraagt. Het bedrag dat op 15 juni afgelost moet worden, is vijftig miljoen euro. Wanneer deze schuld niet op tijd wordt afgelost, betekent dit dat alle andere schulden die officieel op naam staan van het moederbedrijf van HEMA, ook direct opeisbaar worden. Met alle gevolgen van dien.

Lees ook
HEMA en Etos kondigen verkoop mondkapjes aan (en 3x zó maak je ze simpel zelf)

19.000 werknemers

HEMA heeft wereldwijd bijna achthonderd winkels in twaalf landen. In totaal werken zo’n negentienduizend mensen voor HEMA. In Nederland gaat het om 9.500 eigen werknemers in de winkels van de HEMA en het Amsterdamse hoofdkantoor plus de franchisers.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Instagram, NU.nl | Beeld: iStock