Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Best of both worlds? HEMA lanceert ijskoffie met de smaak van dít gebakje

Best of both worlds? HEMA lanceert ijskoffie met de smaak van dít gebakje

Nieuws & Maatschappij
Best of both worlds? HEMA lanceert ijskoffie met de smaak van dít gebakje

Roze fondant, bladerdeeg en gele banketbakkersroom. We hebben het natuurlijk over de ‘oer-Hollandse’ tompouce. Na de paaseitjes-variant en het luchtbed, komt HEMA nu met een heuse tompouce-ijskoffie. Slurpen maar!

Tompouce ijskoffie

Als er één merk is dat weet hoe ze hun klanten blij weten te maken, is het HEMA wel. De keten komt namelijk met een heuse tompouce ijskoffie. Deze is lekker groot en afgetopt met een flinke toef slagroom. En daarmee is hij nog niet af! Nee, bovenop de klodder ligt een kleine tompoucedonut. Alsof de zoetekauw in ons nog niet genoeg verwend is, zit er ook nog een prikker in met twee spekjes. Oja, en de welbekende discodip mag natuurlijk niet ontbreken. Eén groot feest, dus.

Nóg meer lekkers

Geen fan van de tompouce? Dan kan je ook kiezen voor naturel of een ander smaakje. HEMA lanceert namelijk ook de smaken aardbei en stroopwafel. Voor welke variant ga jij?

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Vier de zomer met onze nieuwe ijskoffie verrassingen! Ga jij voor de stroopwafel, tompouce of aardbei ijskoffie? Verkrijgbaar in onze restaurants en take-aways.

Een bericht gedeeld door HEMA (@hemanederland) op

Hoe eet je dat?

Waar altijd een discussie over bestaat, is het manier waarop je een tompouce naar binnen werkt. Wil je dat de lagen op elkaar blijven zitten, dan kantel je de tompouce. Ben je van de ‘aanvallende’ techniek, dan prik je recht met je vork in het midden. Splitten kan natuurlijk ook en zo verdeel je de gele room over zowel de onder- als bovenkant. En voor de likkers onder ons (guilty): haal het roze dakje eraf, lik de room uit je tompouce en eet het dakje op.

Lees ook
Geniet, maar drink met mate: zóveel calorieën bevat je verfrissende ijskoffie

14 miljoen tompoucen

Wist je trouwens dat we ons buikje rond eten aan 14 miljoen tompoucen per jaar?! Ja, niet in je eentje natuurlijk. Maar dit is wat er over de toonbank gaat bij HEMA. En niet alleen in Nederland is het smullen geblazen. In Italië (mille foglie), België (boekske), Verenigde Staten, Zweden, Noorwegen en Rusland (Napoleon) genieten ze ook van het gebakje. Helaas is-ie dan ook niet oer-Hollands. Het idee van de tompouce komt namelijk uit Frankrijk.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee