Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Tijd voor nieuwe coronamaatregelen? 2 november volgt er weer een persconferentie

Tijd voor nieuwe coronamaatregelen? 2 november volgt er weer een persconferentie

Tijd voor nieuwe coronamaatregelen? 2 november volgt er weer een persconferentie

Het is nu een maand geleden dat de 1,5 meterregel werd losgelaten in Nederland. En helaas leidt dat ertoe dat er weer veel coronabesmettingen zijn. Het kabinet gaat nu nadenken over nieuwe coronamaatregelen om zo het aantal coronapatiënten weer terug te dringen. 

Nieuwe coronamaatregelen

Al een aantal weken loopt het aantal coronabesmettingen op. Al meerdere dagen achter elkaar zijn er meer dan 5000 besmettingen per dag. Door dit hoge aantal besmettingen, liggen er momenteel bijna 900 coronapatiënten in het ziekenhuis. Hugo de Jonge, demissionair minister van Volksgezondheid, heeft laten weten dat het OMT met een spoedadvies zal komen. Dinsdag 2 november is er daarom een nieuwe persconferentie met Mark Rutte.

Wat voor nieuwe coronamaatregelen er komen is nog onduidelijk. Zo zouden er wellicht specifieke maatregelen komen voor niet-gevaccineerden. Niet-gevaccineerden zullen zeker niet de toegang tot de zorg worden ontzegt, zegt De Jonge. “Dus of we moeten meer algemene maatregelen treffen of toch specifieke regels instellen die niet-gevaccineerden beschermen”, liet hij weten. Momenteel kan iedereen overal weer naartoe met een negatieve testuitslag, met volledige vaccinatie of na genezing. Experts van het OMT zijn echter van mening dat het beter is om alleen gevaccineerde of genezen personen toe te laten tot de horeca en andere gelegenheden.

Lees ook
Het snotterseizoen is begonnen: moet je je nog steeds laten testen bij verkoudheidsklachten?

Overleg

De Jonge gaat deze week kijken wat de mogelijkheden zijn qua restricties en maatregelen. Ziekenhuizen en andere experts pleiten vooral voor lokale lockdowns of een strikter thuiswerk-advies. Maar er is een grote kans dat de maatregelen vooral niet-gevaccineerden zullen treffen. “Met name niet-gevaccineerde personen belanden in het ziekenhuis. Zij verdringen zorg voor anderen. Deze ongevaccineerde mensen lopen het grootste risico besmet te raken en zelf anderen te infecteren”, meldt De Jonge. Deze patiënten houden onder andere IC-bedden bezet, waarbij er door één coronapatiënt maar liefst 15 operaties niet door kunnen gaan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: BrunoPress