Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > The Voice-zangeres Hanin (18) wordt mogelijk uitgezet naar Syrië

The Voice-zangeres Hanin (18) wordt mogelijk uitgezet naar Syrië

The Voice-zangeres Hanin (18) wordt mogelijk uitgezet naar Syrië

De 18-jarige zangeres Hanin Al Kadamani maakte diepe indruk op het publiek tijdens het afgelopen seizoen van The Voice of Holland. Op het moment is ze hard aan het werk om nieuwe muziek uit te brengen en zong ze op het 5-mei concert met zangeres Maan. Het lijkt haar voor de wind te gaan, maar ze leeft in onzekerheid: er dreigt uitzetting naar Syrië voor Hanin. 

Vluchten Hanin

De eerste keer dat Hanin met haar gezin uit Syrië vluchtte, was ze slechts zeven jaar. Ze gingen toen naar Venezuela, naar familie. Door de economische crisis stortte het land in, stegen de criminaliteitscijfers en kwamen er demonstraties. Tot overmaat van ramp werd ook de broer van Hanin ziek en moest het gezin terug naar Syrie, waar nog steeds oorlog was. In 2016 kwamen ze daar weer aan, IS zat acht kilometer verderop. Na elf maanden vluchtte het gezin weer en kwamen ze in Nederland terecht. Ze vertelden toen, op aanraden van een advocaat, niet dat ze eerder naar Venezuela waren gevlucht. Omdat ze daar eerst heen gingen, is de regel dat ze daar opgevangen moeten worden.

Petitie uitzetting Hanin voorkomen

Er werd een petitie opgestart die meer dan 15.000 mensen hebben ondertekend. Vandaag wordt deze aangeboden aan de Tweede Kamer. Het doel is om de zangeres, die al vier jaar in Nederland woont, hier te laten leven. Hanin is overigens niet aanwezig bij het aanbieden van de petitie, ze wil vooral rust en haar focus houden op muziek.

Lees ook:
Hartverscheurend nieuws voor The Voice-winnaar Dani: vriend Azad (30) plotseling overleden

Manager Hanin reageert

De manager van Hanin is Joost Grootenhaar, hij reageert tegen RTL Nieuws: “De onzekerheid is alleen mar groter geworden. Ze zit op dit moment klem in Nederland, maar wil gewoon verder met haar studie en de muziek.” Het jonge talent heeft haar opleiding MBO verpleegkunde afgerond en wil graag verder in de zorg. Vanwege haar verblijfstatus mag dit niet, zo legt Grootenhaar uit aan de nieuwssite: “Ze is een gewone 18-jarige die iets van haar leven wil maken. Ze mag vanwege haar verblijfsstatus geen bijbaan in de zorg. Ze wil in die hoek, en in de muziek verder.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: The Voice of Holland