Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Wens Peter R. de Vries uitgekomen: één miljoen euro opgehaald voor Tanja Groen

Wens Peter R. de Vries uitgekomen: één miljoen euro opgehaald voor Tanja Groen

Wens Peter R. de Vries uitgekomen: één miljoen euro opgehaald voor Tanja Groen

Een mooi moment voor de familie van Peter R. de Vries. Er is gisteravond namelijk bekendgemaakt dat er voor Stichting De Gouden Tip – waar Peter de voorzitter van is – een miljoen euro is opgehaald. Dat was Peter’s grote wens. 

Zaak Tanja Groen

Gisteravond was een een speciale aflevering van ‘Tijd voor Max’, die helemaal in het teken stond van de vermissingszaak van Tanja Groen. Zij is de 18-jarige studente die in 1993 vermist raakte na een introductieweek verdween. Peter bekommerde zich al jaren om deze zaak. Op zijn 46ste verjaardag zette hij een zijn stichting op: Stichting De Gouden Tip. Het doel was om één miljoen euro op te halen, als tipgeld.

Streefbedrag

Het was dus al best een tijdje het doel om een miljoen euro op te halen voor de stichting. Tijdens het programma Tijd voor Max op NPO 1 werd verteld dat de teller dinsdagavond op 931.000 euro stond. Het is gebleken dat vóór het incident met Peter zelf, de teller op ongeveer 400.000 euro stond. Daar is in de afgelopen weken dus een flinke verandering in gekomen. Er kwam tijdens de air-time van het programma zoveel geld binnen, dat de één miljoen opeens behaald was.

Spannend

“Ik moet mijn telefoon er even bij pakken”, maakte criminoloog Simon Vuyk het nog spannend. “Vlak voor de uitzending stond de teller op onze website op €863.000 en daarbij is een bedrag gekomen, vanuit het belteam en de losse donaties, van €313.000. Dat maakt het totaalbedrag voor de actie 1.176.000. Dat is een droom die waarheid wordt. Dit heeft zo’n grote betekenis tegenover de achtergrond wat er met Peter is gebeurd.”

Lees ook
Bridget Maasland over de avond aanslag op Peter R. de Vries: ‘Er ging zoveel door mijn hoofd’

Droom van Peter

Zoon Royce, die ook in het programma zat, stond stil bij de enorme aandacht die de zaak de afgelopen dagen heeft gekregen. “De afgelopen maanden is mijn vader dag en nacht met de stichting bezig geweest. Het is een droom van onze vader om deze zaak en vele andere zaken tot een oplossing te brengen”, zegt hij. “Laten we samen zorgen deze droom werkelijkheid te laten worden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

Bron: Superguide, ANP | Beeld: Brunopress