Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Stormachtig weer in aantocht: woensdag zeer zware windstoten verwacht in het westen

Stormachtig weer in aantocht: woensdag zeer zware windstoten verwacht in het westen

Nieuws & Maatschappij
Stormachtig weer in aantocht: woensdag zeer zware windstoten verwacht in het westen

Het is fris, grijs en van tijd tot tijd nat, en de herfst lijkt nu echt te zijn ingekickt. Woensdag kunnen we zelfs te maken met een herfststorm. In de kustgebieden worden in de loop van de middag en ’s avonds zeer zware windstoten verwacht.

Kans op storm

Langs de westkust hebben die volgens Weeronline een kracht tot 100 kilometer per uur. Ook is er een kleine kans op een officiële zuidwesterstorm. Een kans van twintig procent welteverstaan. Daarvoor moet het een periode van minstens een heel uur met gemiddeld windkracht 9 waaien op een KNMI-waarneemstation op land.

Winderig dagje

De woensdag begint bewolkt en regenachtig, waarna het vanuit het zuiden opklaart. Wel neemt de zuidwesterwind flink toe wordt het aan zee hard tot stormachtig met heftige windstoten 90 of zelfs 100 kilometer per uur. Verder landinwaarts, rond het IJsselmeer en in delen van Friesland, kan het met windstoten van zo’n 75 kilometer per uur ook nog behoorlijk tekeergaan. De piek van de storm wordt aan het eind van de middag en begin van de avond verwacht. De rust keert donderdag gelukkig weer terug: in de nacht van woensdag op donderdag neemt de wind geleidelijk in kracht af.

Lees ook
Waarom deze vanaf nú te bingen romcom-serie van Netflix precies is wat je nodig hebt deze herfst

Tweede storm

Mocht het woensdag toch tot een storm komen, dan is dat overigens niet de eerste keer dit najaar. Op 25 september kwam het ook al tot storm in ons kikkerlandje.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Een plaatje van de meest recente storm:

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

LET OP! ⚠️ Het weekend begint zeer onstuimig met vanavond en komende nacht aan zee mogelijk noordwesterstorm en zeer zware windstoten. De Belgische weerdienst (KMI) heeft de storm de naam Odette gegeven. Zaterdag en zondag blijft het een groot deel van de dag onstuimig. Ook is er veel kans op buien 💨 Bereid je dus goed voor op de zware windstoten. Voor alle details over de storm en het weer in het weekend zie: #linkinbio 🔹 🔹⁠ 🔹⁠ 📸: ANP / AFP / Glyn Kirk #hetweer #hetweerbericht #weeronline #weer #zonnig #werken #werkdag #weekend #regenboog #genieten #herfst #regen #nazomer #najaar #prachtigweer #zonkracht #herfstkleuren #herfstdag #aangenametemperatuur #windkracht #matigewindkracht #donderdag #natuur #bos #vallendebladeren #boeren #maritiem #klimaat #klimaatverandering

Een bericht gedeeld door Weeronline (@weeronline) op

Bron: ANP, Weeronline | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee