Je bent hier: Home > Nieuws > Nóg een storm op komst (en waarschijnlijk tóch nog sneeuw deze winter)

Nóg een storm op komst (en waarschijnlijk tóch nog sneeuw deze winter)

Nieuws
Nóg een storm op komst (en waarschijnlijk tóch nog sneeuw deze winter)

Afgelopen weekend waren we in de ban van storm Ciara, maar ook erna is het flink onstuimig gebleven. Zo blijkt er in de nacht van maandag op een dinsdag een tweede officiële storm over een deel van het land te hebben geraasd, en staat er ons aankomend weekend nóg één te wachten. En da’s niet de enige weersvoorspelling die vandaag de koppen haalt: de kans op sneeuw is deze week namelijk óók aanwezig.

De winter is tot nu toe erg zacht, dus het is dan ook niet vreemd als je het afgelopen seizoen nog geen sneeuwvlokje gezien hebt. Maar daar lijkt verandering in te komen, en dat kan vandaag al gebeuren. Dinsdag waait het namelijk nog flink en is er kans op onweer, hagel en – houd je vast – natte sneeuw. Het wordt niet warmer dan zes graden en in het hele land waait nog een vrij krachtige westenwind, die aan zee stormachtig is. In het westen van het land blijft het relatief droog en is er zelfs ruimte voor de zon.

Sneeuw

Zoals je waarschijnlijk al wel gemerkt hebt, is sneeuw zeldzaam deze winter maar ook donderdag bestaat de kans op witte sneeuw. Sterker nog, het lijkt erop dat die dag meer sneeuw gaat vallen dan de hele winter bij elkaar. Vooral in het midden, oosten en noordoosten wordt het mogelijk tijdelijk wit.

Witte wereld

Vooral de hogere gebieden, zoals de Veluwe en de Sallandse heuvelrug, maken kans op een kortstondige witte wereld, maar ook op het gras en de auto’s kan de sneeuw blijven liggen. Op wegen blijft de sneeuw een stuk moeilijker liggen, maar als er veel valt is tijdelijke gladheid niet geheel uitgesloten.

Anonieme storm

De sneeuw is dus niet alles wat ons te wachten staat deze week; ook belooft er nog een storm aan te komen. Vannacht hebben we na Ciara al te maken gehad met een tweede officiële storm, maar omdat alleen zware stormen een naam krijgen, blijft deze anoniem. Toch was-ie niet mild: op Vlieland en in IJmuiden was er windkracht negen, en op het waddeneiland werd maar liefst een windstoot van 98 kilometer per uur gemeten.

Lees ook
Zet de tissues maar klaar: deze gloednieuwe tranentrekker staat bíjna op Netflix

Storm Dennis

De storm waarmee we aankomend weekend mogelijk mee te maken krijgen, heeft de naam Dennis gekregen. Het blijft volgens meteoroloog Jaco van Wezel dan ook guur en onstuimig deze week, al belooft het vrijdag grotendeels droog te blijven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Weeronline.nl, NU.nl, ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee