Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ciara-troep net weer aan kant? Zó krachtig wordt storm Dennis komend weekend

Ciara-troep net weer aan kant? Zó krachtig wordt storm Dennis komend weekend

Nieuws & Maatschappij
Ciara-troep net weer aan kant? Zó krachtig wordt storm Dennis komend weekend

Ciara zit nog fris in het geheugen en is pas net overgewaaid, maar dat betekent niet dat het nu gedaan is met het onstuimige weer. Komend weekend komt storm Dennis voor onrust zorgen, al lijkt het erop dat het vergeleken met het vorige ‘natuurgeweld’ een stuk minder heftig wordt.

Hoewel Nederland rekening moet houden met zware windstoten, lijkt storm Dennis minder zwaar te worden dan Ciara. De storm is zondagmiddag pas op een hoogtepunt, maar in de nacht van zaterdag op zondag waait het al stevig op zee en langs de kust.

Windstoten storm Dennis

“In de loop van zondag moeten vooral inwoners van de kustgebieden rekening houden met zware windstoten van maximaal 110 kilometer per uur”, zegt een woordvoerder van Weerplaza. Landinwaarts zullen er windstoten tussen 75 en 90 kilometer per uur zijn. “We verwachten windkracht zes á zeven.” Net als bij Ciara is de verwachting dat de storm erg veel regen met zich meebrengt. Daarnaast zijn temperaturen van twaalf tot veertien graden opvallend zacht.

Geen waarschuwing

Storm Dennis is een forse depressie tussen Schotland en IJsland. “Vooral Ierland en het noorden van Engeland krijgen het er stevig van langs”, aldus de woordvoerder. “In Ierland verwachten we een zware storm aan de kust, met windkracht tien of zelfs elf.” Het KNMI heeft nog geen waarschuwing voor de storm afgegeven.

Lees ook
Flauw, maar hilarisch: oud-presentator Dennis Storm hit op twitter door… storm Dennis

Dennis Storm

Dat stormen sinds dit jaar een naam krijgen, is natuurlijk al enigszins vermakelijk en voer voor lolbroeken. Maar als een storm ook nog eens exáct zo heet als een bekende Nederlander… Ja, daar ga je. Storm Dennis, Dennis Storm, storm aan reacties, dus. Op Twitter regent het flauwe grappen. Zóveel zelfs, dat er ook volop getweet wordt dat men geen Storm-Dennis-Storm-grap meer kan aanhoren. Toch kunnen wij er wel om lachen. We maakten een geinige selectie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee