Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Stopt Talpa met talkshow ‘Ladies Night’?

Stopt Talpa met talkshow ‘Ladies Night’?

Stopt Talpa met talkshow ‘Ladies Night’?

Merel Westrik en haar ‘vriendinnen’ zullen aanstaande woensdag voorlopig voor het laatst met het programma Ladies Night te zien zijn. Of Ladies Night terugkeert, is nog niet bekend.

Lees ook
Merel Westrik vertelt openhartig over relatie en kinderwens

‘Binnen de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid en het RIVM hebben we een aantal afleveringen van Ladies Night gemaakt, maar we hebben nu toch besloten de opnames te staken’, laat een woordvoerder van Talpa weten aan NU.nl.

Mooie films

‘In plaats van Ladies Night worden de komende periode mooie films uitgezonden, zoals Love Actually en Bridget Jones’s Diary.’ Het bedrijf denkt hiermee de kijkers een groter plezier te doen.

Of Ladies Night nog terugkeert kan Talpa niet zeggen. ‘Er wordt nog hard gewerkt aan het schema voor later dit jaar en hierover volgt op een later moment informatie.’

Coronacrisis?

Dat Talpa het besluit voor het stoppen met de talkshow toeschrijft aan de coronacrisis is opvallend, aangezien er de afgelopen weken wel afleveringen zijn gemaakt onder deze omstandigheden.

Die afleveringen trokken relatief lage kijkcijfers. Afgelopen woensdag trok de talkshow bijvoorbeeld 163.000 mensen, een stuk minder dan de eerste aflevering van dit seizoen, waar 257.000 mensen naar keken.

Zwaar weer

Vorige maand kondigde Talpa-eigenaar John de Mol ‘draconische maatregelen’ aan in een mail aan zijn personeel. Talpa komt in financieel zwaar weer doordat bedrijven momenteel weinig adverteren.

Dat er ontslagen gaan vallen, is volgens Talpa onvermijdelijk. In welke mate is nog niet duidelijk. Of de Ladies Night-beslissing te maken heeft met deze ontwikkelingen, is niet bekendgemaakt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Peter Smulders