Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > ‘Squid Game’ dé Netflix hit van het moment: leuk, maar wél gevaarlijk voor kinderen

‘Squid Game’ dé Netflix hit van het moment: leuk, maar wél gevaarlijk voor kinderen

‘Squid Game’ dé Netflix hit van het moment: leuk, maar wél gevaarlijk voor kinderen

Het record stond eerder nog op naam van de serie ‘Brigerton’. Deze serie werd maar liefst 82 miljoen keer bekeken.

Het spel tussen leven of dood

De serie gaat over een groep mensen die in Korea wonen. Ze hebben allemaal schulden en kunnen miljoenen terugwinnen door kinderspelletjes te spelen. Dit zijn spelletjes zoals, Annemaria Koekoek of verstoppertje. Winnen ze het spel, dan gaan ze met het geld ervan door. Verliezen ze het spel dan worden ze vermoord.

Meer van dit soort series

Volgens Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies van de Universiteit Leiden is het niet gek dat de serie het zo goed doet. De hoogleraar zegt dat Koreaanse films en series steeds populairder worden. ‘De doorbraak van Zuid-Koreaanse films en series is al een hele tijd aan de gang,’ vertelt Remco aan RTL Nieuws “Deze series waren in Azië en het Midden-Oosten al bekend, maar gaan ook doorstromen naar het westen. Het wordt net zo populair als Amerikaanse series.”

Lees ook
Netflix wordt voor iedereen in Nederland 2 tot 3 euro per maand duurder

Gevaarlijk

Op social media gaan de kijkers los. Squid Game is op TikTok een ware hit. Toch is er ook kritiek op de serie. De serie bereikt door social media veel jonge kinderen, wat tot zorgen leidt bij ouders en docenten. De enge spelletjes zijn niet geschikt voor jonge kinderen. Op de basisschool zouden kinderen de spelletjes van de serie naspelen. Het gaat zelfs zo ver dat de verliezers na het spelletje worden geslagen, schreef een Belgische school aan ouders. De Netflix serie kreeg een te lage leeftijdsclassificatie en is verhoogt naar zestien jaar en ouder.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Netflix