Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Spinnentijd: er zitten gemiddeld alleen al 13 kruisspinnen in je tuin op dit moment

Spinnentijd: er zitten gemiddeld alleen al 13 kruisspinnen in je tuin op dit moment

Spinnentijd: er zitten gemiddeld alleen al 13 kruisspinnen in je tuin op dit moment

Krijg je al de kriebels als je alleen maar een foto ziet van een spin? Loop je met een boog om een groot web heen? Wij snappen dat. Maar toch is het niet te ontkennen of te negeren: je ziet nu meer spinnen dan ooit. In je tuin, met name.

De kruisspin is de favoriete spin van het moment: die kom je het meest tegen, gemiddeld. Er zitten er nu ongeveer 13 in je tuin – gemiddeld. Het kunnen er dus nog meer zijn… Sorry, voor dit slechte nieuws. Maar het is dé tijd van het jaar voor alle spinnen, groot en klein.

Natte zomer

Dat de kruisspin nu zo lekker kan leven in jouw tuin, komt met name door de natte zomer die we hebben gehad. En dat het nu lekker nazomerweer is, is goed nieuws voor de spinnen. Ze komen hun holletjes uit en gaan webben maken. Een vrouwelijke kruisspin kan tot 17 milimeter groot worden – die zie je wel zitten, dus, in je struik of aan een boom.

Gewone spin

Welke spinnen je nog meer het meest ziet, in deze o zo fijne septembertijd? Na de kruisspin komt de grote trilspin het vaakst voor (ook binnen in je huis) en daarna de ‘gewone’ huisspin (binnen, dus).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty