Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Songfestival-presentatoren mochten niet praten over ‘drugstafel’ van Måneskin

Songfestival-presentatoren mochten niet praten over ‘drugstafel’ van Måneskin

Songfestival-presentatoren mochten niet praten over ‘drugstafel’ van Måneskin

Het tafeltje waarop Måneskin-frontman Damiano David tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival coke zou hebben gesnoven, is na de uitzending grondig onderzocht op sporen van drugs. Een enorme ophef, maar de vier presentatoren mochten tegen de media niks zeggen over het incident. 

Vermeend drugsincident Eurovisie Songfestival

De zanger van de Italiaanse rockgroep – Damiano David – leek in de zogenoemde ‘green room’ coke te snuiven. Toen hij in beeld was boog hij toevallig net voorover naar de tafel en maakte een snuivende beweging. Het filmpje werd veel gedeeld op sociale media. De zanger verklaarde zelf dat er een glas was gebroken bij de tafel en dat hij dat aan het opruimen was.

Niks zeggen

De vier presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager kregen de opdracht van hogerhand niet over het incident te praten in de media. “We gingen naar boven en ze zeiden: jullie zitten zo bij Op1 allemaal maar ga niet beginnen over de coke of over Italië. En ik dacht: wat?!”, keek Chantal terug. Ook Nikkie kon het niet geloven. “Ik zei: nou je kan veel in deze ruimte doen maar coke snuiven is daar niet een van.”

Grondig onderzocht

En gelijk had ze, want na een drugstest, waar Damiano vrijwillig aan meewerkte bleek negatief te zijn. Het tafeltje werd grondig onderzocht. Zo liet Richard van Vught, hoofd beveiliging doorschemeren in de NOS-documentaire De Grote Finale van het Songfestival, waarin een kijkje achter de schermen van het evenement werd getoond.

Key focus

“Dat tafeltje werd opeens zeg maar mijn ‘key focus’. Ik moest en zou het hebben”, aldus Van Vught. “Daar mocht geen schoonmaker langs. Niemand mocht die tafel gaan opruimen. Die tafel moest veiliggesteld worden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress