Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Let it snow: op déze plekken in Nederland kan het woensdag flink gaan sneeuwen

Let it snow: op déze plekken in Nederland kan het woensdag flink gaan sneeuwen

Nieuws & Maatschappij
Let it snow: op déze plekken in Nederland kan het woensdag flink gaan sneeuwen

Een witte kerst hebben we helaas op onze buik kunnen schrijven, maar dat betekent gelukkig niet dat de kans op sneeuw deze winter helemaal verkeken is. Lokaal verscheen dit najaar al voorzichtig een laagje wit, maar het lijkt erop dat het woensdag 6 januari toch écht gaat gebeuren. Sterker nog, er kan maar liefst drie centimeter vallen.

Weerbericht 6 januari

Dat grijze en natte weerbeeld, het zonnetje dat zo nu en dan doorbreekt… we kennen het wel in ons kikkerlandje. Waar het jaren geleden ook nog vaak sneeuwde, zien we Nederland steeds minder vaak wit kleuren. Daar lijkt woensdag verandering in te komen. “Morgenavond is er kans op sneeuwpret”, aldus Jaco van Wezel van Weeronline. “Langs de oostgrens kan een sneeuwdek van ruim drie centimeter dik ontstaan.”

Regen en (natte) sneeuw

Naar verwachting begint 6 januari met regen en natte sneeuw. Naarmate de dag vordert, vergroot de kans op neerslag vanuit het oosten, wat betekent dat er óók meer kans is op een wit pak. Hoe goed dit zal blijven liggen, is volgens de meteoroloog nog maar de vraag.

Oosten van het land

Waar de kans op sneeuw het grootst is morgen? Volgens de weerdeskundige zal het vooral bij de Limburgse heuvels en in de gebieden langs de oostgrens mooi wit kleuren. Dit geldt voor de Achterhoek, Twente, Limburg én het oosten van Groningen en Drenthe. In de gebieden die iets hoger liggen, zoals de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug, zou de sneeuw ook zomaar eens kunnen blijven liggen.

Van korte duur

Wie fantaseert over sneeuwpoppen maken in het weekend, moeten we helaas teleurstellen. Gebaseerd op de voorspellingen van Weeronline wordt het de dagen erna namelijk overwegend droog, wat betekent dat de winterse neerslag niet lang zal blijven liggen.

Lees ook
ANWB waarschuwt: dít is waarom je je winterjas al-tijd uit moet doen in de auto

Ieder jaar minder sneeuw

Heb jij ook het idee dat het ieder jaar minder vaak sneeuwt? Dat klopt. Elk jaar gaat het gemiddeld aantal dagen dat er sneeuw ligt in ons land weer een beetje omlaag. Voorheen lag er gemiddeld 37 dagen in het jaar een gesloten sneeuwdek van minimaal één centimeter. Vanaf dit jaar geldt een nieuw gemiddelde als norm, namelijk 29 dagen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Weer.nl (@weerpuntnl)

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee