Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nieuwe gezelligheid na ‘dansen met Janssen’-domper: GGD organiseert blind date-actie ‘sjansen met Janssen’

Nieuwe gezelligheid na ‘dansen met Janssen’-domper: GGD organiseert blind date-actie ‘sjansen met Janssen’

Nieuwe gezelligheid na ‘dansen met Janssen’-domper: GGD organiseert blind date-actie ‘sjansen met Janssen’

‘Dansen met Janssen’ – de gedachte dat je meteen na je Janssen-vaccinatie onbezorgd de kroeg in kon rollen – zit er niet meer in. Ja, ook bij het vaccin waarvan maar één prik nodig is, moet je gewoon nog twee weken geduld hebben. Toch heeft GGD Haarlem iets ludieks bedacht om de gezelligheid er een beetje in te houden: vrijdagavond kunnen geïnteresseerden ‘sjansen met Janssen’.

Blind date

De GGD combineert het vaccineren van mensen die het coronavaccin van Janssen willen dan met een datingevenement. Vrijgezelle deelnemers hebben tijdens de wachttijd van een kwartier na de prik een korte blind date met elkaar. Voor de gelegenheid wordt de vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter “omgetoverd tot een romantische plek”.

Corona-proof

“Voor veel mensen zonder partner is de coronaperiode extra zwaar geweest”, meldt de GGD. Tijdens het evenement kunnen mensen elkaar “op een laagdrempelige en coronaveilige afstand ontmoeten”.

Dansen met Janssen

Met de slogan ‘dansen met Janssen’ suggereerde minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dat mensen meteen na een prik van dit vaccin op stap konden gaan. Terwijl het vaccin tijd nodig heeft om goed te gaan werken. Toen het uitgaansleven in een mum van tijd een grote bron van besmettingen werd, besloot het kabinet alsnog dat mensen twee weken moeten wachten voordat ze een vaccinatiebewijs krijgen dat toegang geeft tot bijvoorbeeld evenementen waarop mensen geen afstand van elkaar houden. Die gaan de komende tijd overigens ook niet door vanwege de explosieve toename van het aantal besmettingen.

Lees ook
Hoe erg kunnen klachten zijn als je besmet raakt ná je vaccinaties?

Vervolgdate

Tijdens het evenement in Haarlem moeten mensen zich gewoon aan de coronamaatregelen houden. Ook als de vonk overslaat, is het de bedoeling dat mensen pas twee weken later een vervolgdate inplannen. Als er een vervolgdate komt, krijgt het stel van de GGD Kennemerland “een presentje”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door GGD Kennemerland (@ggdkennemerland)

Bron: ANP | Beeld: Getty