Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > De reactie van de familie van Ruud ten Wolde (29), die is overleden aan de gevolgen van melanoom kanker

De reactie van de familie van Ruud ten Wolde (29), die is overleden aan de gevolgen van melanoom kanker

De reactie van de familie van Ruud ten Wolde (29), die is overleden aan de gevolgen van melanoom kanker

Programmamaker, verslaggever bij RTL Boulevard en redacteur Ruud ten Wolde (29) is op 29-jarig leeftijd overleden aan de gevolgen van melanoom kanker. Afgelopen zondag maakte zijn familie het overlijden via Twitter bekend.

De verslaggever bij RTL Boulevard kreeg voor de derde keer kanker, nadat hij vorig jaar in mei werd schoon verklaard. Helaas was de kanker snel terug en kreeg hij in oktober hele sterke medicatie. Ruud was erg open over zijn ziekte, zo kon hij door de sterke medicatie alleen maar liggen.

Missen

“Ruud heeft tot het einde dapper gestreden en wilde zich niet gewonnen geven”, reageert zijn familie. “We zullen hem ongelooflijk missen.”

Maandag toen Instagram, WhatsApp en Facebook er uit lagen kleurde ten Wolde zijn Twitter rood van de hartjes. Caro van Mourik had stiekem een actie opgezet waarbij ze mensen vroeg om op 19:30 uur de hashtag #ZiekVeelLiefdeVoor Ruud te gebruiken. Van Mourik organiseerde de actie om een riem onder het hart te steken en om alsnog zijn boeklancering een beetje te vieren. De actie zorgde ervoor dat de hashtag in de top 3 trending stond.De duizend poot schreef naast zijn televisiewerk een boek over hoe hij positief bleef ondanks zijn ziekte. Zijn boek ‘Ziek gelukkig’ komt op 19 oktober uit.

Onder het overlijdensbericht van de familie van Ruud stromen de steunbetuigingen binnen. RTL Boulevard-collega’s Luuk Ikink reageren onder de Twitter post: “Wat intens verdrietig, heel veel sterkte voor alle nabestaanden”. Ook andere collega’s, bekende en volgers zijn betreurt om het heftige nieuws.

Ten Wolde is programmamaker voor diverse tv-programma’s, van luxe wijnreizen in Amerika en Zuid-Afrika. Daarnaast maakte hij ook het populaire MTV televisieprogramma Ex on the beach. Ruud won op zijn negentiende en wedstrijd bij BNN, waar hij het programma Studenten zonder geld bedacht. Daarna ging hij aan de slag voor BNN en MTV.

Wij wensen al zijn nabestaanden veel sterkte toe. En wij gunnen het hem dat zijn boek een grote hit wordt. Ruud zijn boek ‘Ziek gelukkig’ is te pre-orderen via bol.com. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ruud ten Wolde (@ruudtw)