Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > RTL-weerman dankbaar voor steun en noemt black-out ‘grootste nachtmerrie’

RTL-weerman dankbaar voor steun en noemt black-out ‘grootste nachtmerrie’

Nieuws & Maatschappij
RTL-weerman dankbaar voor steun en noemt black-out ‘grootste nachtmerrie’

Zijn “ergste nachtmerrie”, zo noemt Maurice Middendorp zijn black-out tijdens de live uitzending van het ‘RTL Weer’ donderdagavond. Gelukkig zijn er een hoop mensen die de weerman een hart onder de riem hebben gestoken, en hij geeft dan ook toe dat die lieve berichtjes hem heel goed hebben gedaan. “Die reacties had ik niet verwacht.”

Tijdens het presenteren van het RTL Weer raakte Middendorp de draad kwijt. De weerman stamelde zich door de uitzending heen en was duidelijk opgelucht toen zijn blok erop zat.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Reacties

Oud-collega Helga van Leur liet van zich horen en bekende dat het haar ook weleens was overkomen. “Dan staat het huilen je nader dan het lachen, kan ik je vertellen. Het is echt een zwaardere job dan veel mensen denken! Maar klasse zoals hij zich herpakte.” Zij was lang niet de enige die Maurice steun betuigde; na afloop van de aflevering stroomde Twitter vol met lieve berichten voor de RTL-weerman. “Hartverwarmend dat mensen zo met me begaan zijn”, zegt hij erover tegen RTL Nieuws.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Lange minuten

In hetzelfde interview laat Maurice weten dat hij op het moment van de black-out door de grond wilde zakken. “Dan duren die minuten wel heel erg lang”, aldus de weerman. “Dit is wel mijn ergste nachtmerrie, dit wil je niet.”

Geen autocue

De weerman vertelt dat hij voor iedere uitzending de teksten uit zijn hoofd leert en geen gebruik maakt van een autocue. “Ik neem de hele presentatie door en heb dan de rode draad in mijn hoofd. Dat gaat eigenlijk altijd goed.” Tot donderdagavond. “Ik begon te malen, ik kwam er niet meer uit”, legt hij uit. “Maar je moet door, dus toen heb ik geprobeerd mijn rust te pakken en terug te gaan naar de weerkaarten.

Bezorgd

Hoewel veel mensen zich zorgen maken om de weerman, laat Middendorp dat het goed gaat met hem. Hij was donderdagavond laat dan ook alweer te zien bij het RTL Weer en presenteerde ook vanochtend het weerbericht. “Ik geniet van het weer en vind mijn werk hartstikke leuk. Dit kan iedereen gebeuren, het blijft natuurlijk mensenwerk. Ik ga gewoon weer door hoor!”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP, Twitter

Shoppen is altijd een goed idee