Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Nuttige bezigheid tijdens het thuiszitten: Rode Kruis start gratis online cursus EHBO

Nuttige bezigheid tijdens het thuiszitten: Rode Kruis start gratis online cursus EHBO

Nuttige bezigheid tijdens het thuiszitten: Rode Kruis start gratis online cursus EHBO

Het Rode Kruis komt met een online thuiscursus EHBO. De gratis cursus is bedoeld voor iedereen die op dit moment thuiszit. Belangstellenden kunnen via een laptop of tablet leren hoe hulp te verlenen bij veelvoorkomende situaties. Dat heeft de hulporganisatie dinsdag bekendgemaakt.

Online cursus EHBO

“Nu er veel mensen thuis zijn en wellicht tijd over hebben, is dit een mooi moment om de cursus te volgen. En een ongelukje zal misschien ook nu juist vaker thuis plaatsvinden. De online cursus komt dan goed van pas”, aldus de hulporganisatie.

Aanmelden

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer een slachtoffer in veiligheid brengen, zijn toestand beoordelen, hulpdiensten alarmeren en EHBO verlenen bij brandwonden, huidwonden, bloedingen, verslikken en letsels die worden opgelopen door contact met dieren en planten. Degenen die de cursus hebben doorlopen ontvangen een digitaal bewijs van deelname. De cursus duurt ongeveer anderhalf uur, en komt op een laptop of tablet het beste tot zijn recht. Aanmelden kan via de website van het Rode Kruis.

Verlengde maatregelen

Vele thuiszitters hoopten waarschijnlijk na 6 april weer aan de bak te mogen op kantoor, school of ergens anders. Tijdens een nieuwe persconferentie dinsdagavond is duidelijk geworden dat we helaas toch wat langer aan huis gekluisterd zitten.

Lees ook
Pas op voor onjuiste adviezen: dit zijn de hardnekkigste foutieve tips tegen coronavirus

28 april

Het kabinet heeft na het crisisoverleg bekendgemaakt dat scholen, kinderopvangcentra en horeca gesloten blijven tot en met 28 april. Ook moeten mensen tot die tijd zoveel mogelijk thuiswerken, minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren en zijn groepen groter dan drie personen verboden. “Het is écht nodig”, aldus Rutte. Daarmee zijn de maatregelen die aanvankelijk tot en met 6 april zouden duren, verlengd tot en met eind april. Maandag was al duidelijk dat de maatregelen langer van kracht blijven, alleen was er toen nog geen einddatum bekend. Het eerder afgekondigde verbod op evenementen waar een vergunning voor nodig is, blijft staan. Dergelijke evenementen zijn tot 1 juni verboden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: iStock