Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Wéér slecht nieuws: recordaantal coronabesmettingen en bijna 350 nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen

Wéér slecht nieuws: recordaantal coronabesmettingen en bijna 350 nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen

Wéér slecht nieuws: recordaantal coronabesmettingen en bijna 350 nieuwe coronapatiënten in ziekenhuizen

Het houdt maar niet op. Afgelopen week is het hoogste aantal coronabesmettingen geregistreerd bij het RIVM, namelijk meer dan 153.000. Experts maken zich grote zorgen en een lockdown dreigt. 

Recordaantal coronabesmettingen

Het aantal coronabesmettingen neemt nog steeds in rap tempo toe. Waar we eerst schrokken van 8.000 besmettingen op een dag, zitten we nu al boven de 20.000 per dag. In de afgelopen 24 uur werden er maar liefst 349 nieuwe coronapatiënten op verpleegafdelingen bij ziekenhuizen opgenomen. Een nieuw record, want zo’n hoog aantal is niet meer geweest sinds eind december vorig jaar. Hierdoor beginnen ziekenhuizen reguliere zorg weer af te bouwen en worden operaties wederom uitgesteld uit.

De meeste besmettingen vinden plaats bij jonge kinderen en ouders. Maar liefst 32.000 kinderen van vijf tot en met veertien jaar oud zijn positief getest afgelopen week. Effecten van de huidige maatregelen moeten deze week en volgende week zichtbaar worden. “Het zal spannend worden hoe de cijfers zich in de loop van deze week ontwikkelen. Het is nog te vroeg om te zeggen of de huidige maatregelen wel of geen effect hebben”, zegt een woordvoerder van het RIVM.

Lees ook
Ruim 50 procent van de coronapatiënten in ziekenhuizen is ongevaccineerd

Coronamaatregelen

Het demissionaire kabinet wil nog geen extra coronamaatregelen, omdat ze bang zijn voor de economische gevolgen. ,,Maar als je nu niets doet, dan is de financiële ellende straks nog veel groter. Een lockdown is voor niemand leuk. Voor mij niet, voor jou niet, en ook niet voor een ondernemer. Maar we moeten nu echt ingrijpen, dat kan alleen met een lockdown. Ik zie geen andere oplossing”, zegt viroloog Bert Niesters.

De boosterprik kan een oplossing zijn, maar in Nederland gaat dit pas langzaam van start. OMT-lid Marion Koopmans wil dat het aantal contacten tussen mensen zoveel mogelijk wordt beperkt. De harde lockdown zou een goede korte termijn optie zijn volgens haar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: Getty Images