Je bent hier: Home > Health > Dé reden om te stoppen? De prijs van sigaretten gaat flink stijgen

Dé reden om te stoppen? De prijs van sigaretten gaat flink stijgen

Health
Dé reden om te stoppen? De prijs van sigaretten gaat flink stijgen

Vandaag de dag betaal je zo’n 7 euro voor een pakje sigaretten, maar binnen nu en twee jaar zal je er dieper voor in de buidel moeten tasten. De prijs stijgt naar verwachting met anderhalve euro, waardoor je straks meer dan 8 euro moet neertellen.

Lees ook: Zo veel geld bespaar je op jaarbasis als je nu stopt met roken

De regering wil volgens de plannen in het preventieakkoord de tabaksaccijns in één klap flink omhoog gooien. Dat betekent dat rokers over nog geen twee jaar een stuk meer moeten betalen voor hun verslaving. De prijzen voor een pakje van 20 sigaretten gaan maar liefst richting de 10 euro.

Tabaktoerisme

Door deze prijsverhoging vreest de regering voor een opleving van het ‘tabaktoerisme’ naar België, zo meldt Telegraaf. De angst zou mogelijk te maken hebben met de manier waarop de vorige belastingverhoging op tabak verliep. Destijds trokken inwoners van ons kikkerlandje massaal naar de zuiderburen om goedkope sigaretten in te slaan, waardoor de overheid plotseling 400 miljoen euro minder aan tabakstaks binnenkreeg. Sowieso zijn er – los van de prijsverhoging – al een hoop Nederlanders (13 procent) die hun sigaretten over de grens halen.

Wat vind jij?

Hoe je het ook wendt of keert, roken wordt je dus een stuk duurder gemaakt. Zou jij er om die reden mee stoppen? Stem op onderstaande poll!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf | Beeld: iStock