Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Bestellen in plaats van zelf shoppen: maar bezorgt PostNL nog wel tijdens de corona-uitbraak?

Bestellen in plaats van zelf shoppen: maar bezorgt PostNL nog wel tijdens de corona-uitbraak?

Bestellen in plaats van zelf shoppen: maar bezorgt PostNL nog wel tijdens de corona-uitbraak?

Nederland ligt zo goed als plat. Vanwege het razendsnel verspreidende coronavirus zijn evenementen met meer dan honderd mensen verboden, zijn scholen dicht en hebben ook horeca hun deuren voor minimaal drie weken moeten sluiten. Om die weken thuis vol te houden, is er momenteel veel vraag naar thuis-entertainment. Maar kan PostNL al die bestellingen eigenlijk nog wel bezorgen?

PostNL gaat door

Geen paniek, de bestelde puzzels, (kleur)boeken, dvd-boxen en knutselspullen komen nog gewoon jouw kant op. PostNL zet de bezorging van post en pakketten gewoon voort. Het postbedrijf meldt in een verklaring dat er wel een aantal maatregelen worden getroffen om werknemers te beschermen. Het bezorgen van post, pakketten en andere zendingen draagt volgens PostNL bij aan het in stand houden van het maatschappelijke verkeer.

Geen handtekening meer

Consumenten hoeven tot nader order niet meer op een handheld scanner te tekenen voor ontvangst van een pakket of een aangetekende verzending. De bezorger zal in plaats daarvan de laatste drie tekens van het nummer van paspoort of rijbewijs te noteren na ontvangst. Verder wordt gewerkt aan de verruiming van de dagelijkse bezorgtijd en andere maatregelen voor postbezorgers. Dat vergemakkelijkt voor hen de opvang van jonge kinderen thuis, aldus PostNL.

‘We doen er alles aan’

Topvrouw Herna Verhagen van PostNL zegt dat het bedrijf er alles aan doet om de bezorging op verantwoorde wijze voort te kunnen zetten. PostNL volgt de richtlijnen van de overheid en houdt contact met de autoriteiten om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Lees ook
Anderen willen ook eten tijdens coronacrisis: hou je in in de supermarkt, voorraden zijn onderweg

Coronavirus in Nederland

Het aantal mensen dat in Nederland is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus, is opgelopen tot 24. Sinds zondag zijn vier mensen gestorven, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het aantal positieve testen is met 278 toegenomen tot 1413. Dit cijfer drukt lang niet het totale aantal besmettingen uit, want mensen met milde verkoudheidsklachten, worden niet meer getest. Zij moeten thuisblijven en uitzieken, totdat ze minstens 24 uur geen klachten meer hebben. In totaal zijn sinds het begin van de uitbraak 205 patiënten met de ziekte Covid-19 opgenomen in ziekenhuizen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: iStock