Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Ouders van vermoorde kinderen starten petitie: ‘Hogere straffen voor kinddaders’

Ouders van vermoorde kinderen starten petitie: ‘Hogere straffen voor kinddaders’

Nieuws & Maatschappij
Ouders van vermoorde kinderen starten petitie: ‘Hogere straffen voor kinddaders’

Al bijna 60.000 mensen hebben binnen twee dagen via internet op petities.nl een petitie ondertekend waarin wordt gevraagd om zwaardere straffen in het jeugdstrafrecht. De handtekeningenactie is een initiatief van de ouders van de drie kinderen die in 2017 werden gedood door minderjarigen.

De jeugdige daders kregen één tot twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs.

Lage maximale straffen

De 14-jarige Romy Nieuwburg uit Hoevelaken werd door een leeftijdgenoot gedood. De dader kreeg één jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Dat is de maximale straf die iemand onder de zestien jaar kan krijgen. Ook in de zaak van Nick Bood (16) uit Assendelft kreeg de destijds 15-jarige dader die straf. De 17-jarige jongen die terechtstond voor de dood van Savannah Dekker (14) uit Bunschoten kreeg twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs. Ook dat is de maximale straf die iemand van zijn leeftijd kan krijgen.

Lees ook
Politie roept op: stop met sexting

‘Ouders hebben levenslang’

“Een straf van één of twee jaar is een lachertje”, aldus de moeder van Romy op Facebook. “Dit doet geen recht aan het leed wat ons is aangedaan. Ouders hebben levenslang!” De ouders willen de handtekeningen uiteindelijk aanbieden aan minister Sander Dekker van Rechtsbescherming.

Teken hier de petitie:

https://verhoogjeugdstraffen.petities.nl nieuwe #petitie “Verhoog jeugdstraffen”

Posted by petities.nl on Saturday, July 13, 2019

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Shoppen is altijd een goed idee