Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Dinsdag, persconferentiedag! Krijgen we al duidelijkheid over hoe we kerst kunnen gaan vieren?

Dinsdag, persconferentiedag! Krijgen we al duidelijkheid over hoe we kerst kunnen gaan vieren?

Corona
Dinsdag, persconferentiedag! Krijgen we al duidelijkheid over hoe we kerst kunnen gaan vieren?

Grote nieuwe coronamaatregelen worden er niet verwacht, maar premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven dinsdagavond weer een coronapersconferentie. Mogelijk dat de bewindslieden wel een voorschot nemen op de feestdagen in december.

Geen alcoholverbod met Oud & Nieuw

Overigens zei Rutte eerder daar nog niets inhoudelijk over te kunnen zeggen, behalve over hoe de besluitvorming daarover zal gaan. Volgens De Telegraaf moeten we er nog niet op rekenen dat we al snel in ruime kring kunnen samenkomen met de feestdagen. De regering zou willen waken voor te snel optimisme.

Meer visite

Na het aflopen van de extra beperkingen vanwege de coronacrisis mag de visite weer bestaan uit maximaal drie twaalfplussers uit andere huishoudens. Die beperking zal tot ver in december overeind blijven, verwacht de krant. Het kabinet wil pas aan voorzichtig versoepelen denken als het aantal besmettingen op maximaal 3000 per dag ligt, het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis op 1200 en het aantal ic-opnames op drie per dag.

Verwachtingen

Afgelopen week lag het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag nog boven de 5000, het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis boven de 2000. Als de huidige daling doorzet, zullen ziekenhuizen rond de kerstdagen ongeveer 900 coronapatiënten behandelen op verpleegafdelingen en intensive cares, verwacht beddenplanner Ernst Kuipers. De problemen zijn daarmee nog niet verholpen.

Geen alcoholverbod met Oud & Nieuw

Weer even terug naar de persconferentie. Rutte gaf eerder ook aan niets te zien in een alcoholverbod tijdens de jaarwisseling, naast een vuurwerkverbod. Een ziekenhuis had dat geopperd, omdat elk jaar ook een paar honderd mensen bij de spoedeisende hulp belanden vanwege een alcoholvergiftiging. “Het zou ook helpen als we allemaal thuis in de stoel blijven zitten op oudejaarsavond. Nee, we doen het niet, je moet keuzes maken”, zei Rutte daarover.

Lees ook
Dinsdag wéér strengere maatregelen verwacht: ‘musea, theaters en bioscopen dicht’, horeca ziet het somber in

Ander opbeurend nieuws

Wel is duidelijk dat theaters, bioscopen, zwembaden en bibliotheken donderdag weer open mogen. Yes! De extra maatregelen die eerder voor twee weken werden ingesteld, lopen woensdagavond om 23.59 uur af. Wat het kabinet voor de horeca in gedachten heeft, is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Still

Shoppen is altijd een goed idee