Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Nieuws & Maatschappij > Heerlijk! Het wordt ’t hele paasweekend warmer dan 20 (!) graden

Heerlijk! Het wordt ’t hele paasweekend warmer dan 20 (!) graden

Nieuws & Maatschappij
Heerlijk! Het wordt ’t hele paasweekend warmer dan 20 (!) graden

Mis je het heerlijke weer van een paar weken geleden? En ben je het hele paasweekend vrij? Lucky you, want de temperaturen lopen vanaf donderdag weer flink op. Lees: het wordt warmer dan 20 (!) graden. Of we de week kunnen beginnen met nóg beter nieuws? We dachten van niet.

Als je van plan was te gourmetten met Pasen, think again. Sla de kolen, aanmaakblokjes en al het barbecuelekkers maar in, want het wordt donderdag 20 graden. En de dagen erop wordt het alleen maar zonniger. Sterker nog, het worden de warmste dagen van dit jaar tot nu toe. Plus, het blijft droog, zo meldt Weeronline.nl.

Héél lucky

Met de warme dagen die we dit jaar al gehad hebben, lijkt het misschien niet heel uitzonderlijk dat het met Pasen fantastisch weer wordt. Maar da’s dus wél zo. De meteorologen van de website hebben de metingen vanaf 1901 onder de loep genomen, waaruit blijkt dat de kans op een zonnig én droog paasweekend slechts 3,4 procent is. En de kans dat het kwik oploopt tot boven de 20 graden, is ook maar 5,5 procent.

Lees ook
5 x de smakelijkste cadeautips – voor een ander óf jezelf – voor Pasen

2011

Heb je het idee dat het niet uitzonderlijk lang geleden is dat je met Pasen in je T-shirtje en korte rok buiten stond? Dat kan heel goed kloppen, want in 2011 vonden de warmste paasdagen plaats. Destijds was het op de zondag maar liefst 26 graden en tikten we de dag erna 23,9 graden aan.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee